Eş Zamanlı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yapılan Mesleki Eğitim İyileştirme kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde Mesleki Eğitim İrtibat bürosu açıldı.

Eş Zamanlı Açıldı

81 ilde 250 Organize Sanayi Bölgesinde Mesleki Eğitim Merkezi irtibat bürolarının oluşturulduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt Mesleki Eğitim İrtibat bürolarının amacının organize sanayi bölgelerinde işverenlerin, sanayicilerin, iş adamlarının ihtiyacı olan işgücünün bu bürolarca karşılanması olduğunu belirtti. Çalışma sistemi hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kurt açıklamasında; “Bizim Mesleki Eğitim merkezlerinde eğitim gören bireylerimiz, öğrencilerimiz kendi alanıyla ilgili Organize Sanayi Bölgesinde iş bulurken, iş adamlarımız ise talebi olan personeli, öğrenciyi bulma noktasında bürolarımızdan destek alacaklar. Bakanlığımız son dönemlerde bizim memleketimizin ciddi gelişmekte olduğu alanda eksikliklerimizin giderilmesi anlamında atılım yaptı. Mesleki Eğitim Merkezinde çalışan adaylarımız, öğrencilerimiz organize sanayi bölgelerinde istihdam edildiği zaman eğer çıraklık aşamasındaysa Bakanlık asgari ücretin 3/1’i ücreti bu üyelere veriyor. Şayet kalfalık aşamasındaysa asgari ücretin yarısını Milli Eğitim Bakanlığı karşılıyor. Bu hem bizim iş edinmek üzere olan adaylarımız için hem de işverenlerimiz için çok büyük bir katkıdır. Biz bu mesleki eğitimin amacının en üst seviyede gerçekleştirilmesini ümit ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

10 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 14’de Organize Sanayi Bölgesinde yapılan açılışta konuşan Karaman Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik; “Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sanayi Teknoloji Bakanlığımız protokolünde bugün Türkiye’de 250 Organize Sanayi Bölgesinde Mesleki Eğitim İrtibat büroları açılıyor. Sanayisi gün geçtikçe gelişen Karamanımızda böyle bir büronun olması hepimiz açısından oldukça sevindirici. İnşallah bu büronun Karaman’a katkılarını birlikte göreceğiz. Ayrıca bu güzel açılışta bizleri yalnız bırakmayan gazetecilerimizin 10 Ocak Aktif Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Bu gün ayrıca 10 Ocak İdareciler Günü. Hepimiz kurumlarımızın yöneticileriyiz. Bu vesileyle de siz değerli idarecilerimizin günlerini de kutluyorum” dedi.

Mesleki eğitime yönelik getirilen desteklere yönelik bir sunum yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca sigorta ve maaş desteğinin devletten olduğunu söyledi. Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu herkesin kayıt yaptırabildiği program hakkında bilgiler veren Şube Müdürü Tunca konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Mesleki eğitim merkezlerinde 33 alan ve 181 dalda, bağımsız 352 mesleki eğitim merkezinde ve 623 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde toplamda 975 kurumda 163 bin 183 öğrenci ile eğitim devam etmektedir. Mezuniyet sonrası istihdam oranı yaklaşık %90’lar seviyesindedir. Açılan Mesleki Eğitim Merkezi Programlarında haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün ise işletmede beceri eğitimi verilecektir. Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu herkes kayıt yaptırabilecek. Mesleki anlamda büyük avantajlar sağlayan böylesine önemli bir programın yaygınlaştırılarak bu alanda daha kolay bilgiye ulaşabilmesi adına çalışma yürütecek irtibat büromuzdan her zaman bilgi alınabilir”

Program Karaman Organize Sanayi Bölgesinde oluşturulan Mesleki Eğitim İrtibat Bürosunun gezilmesi ve ikramlar sonrası sona erdi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284