“Evde Kal Karaman” İsimli Ödüllü Yarışma Başlıyor

Koronavirüs (Covid-19) salgınını önleme mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Evde Kal Karaman” isimli Karaman genelinde öğrencilere ödüllü resim, şiir ve hikâye yarışması başlatıldı.

“Evde Kal Karaman” İsimli Ödüllü Yarışma Başlıyor

Yarışmaya ilişkin bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Evde Kal Karaman” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek Karaman genelinde resim, şiir ve hikâye yarışması başlattıklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un sözlerini hatırlatan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, yazarların dünya edebiyatının en güzel eserlerini, ressamların en güzel tablolarını, müzisyenlerin en güzel bestelerini evlerinde ortaya koyduğunu belirterek bu yolda bir katkı olması için öğrencilere teşvik anlamında böyle bir yarışma düzenlendiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin evde kalarak kendilerini ve ailelerini korudukları, sağlıklı ve keyifli bir uzaktan eğitim süreci geçirmelerini dileyerek sözlerini tamamladı.
İlkokul öğrencilerinin resim, ortaokul öğrencilerinin şiir ve lise öğrencilerinin hikâye dalında katılım gösterebileceği yarışmanın konusu “evimiz” olacak. Yarışmaya katılım sağlayacak öğrenciler, 29 Mart 2020 Pazar günü sonuna kadar eserlerini [email protected] e-posta adresine gönderecek. Eser sahibi öğrenci, okul adı ve sınıf bilgilerinin yanı sıra ismi ve soyadıyla birlikte isterse evde çekilmiş fotoğrafını da gönderebilecek. Her bir kategoride birinci olan öğrenci ve eseri 30 Mart 2020 Pazartesi günü ilan edilecek.
Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin ve öğrencilerin evde yaptıkları etkinlik ve eserler sosyal medya hesaplarından #EvdeKalKaraman etiketiyle paylaşılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284