Fatih Projesi Kapsaminda Ögrencilere Tablet Bilgisayarlar Dagitildi

Fatih projesi kapsaminda 9.sinif ögrencilerine tablet dagitimi ilimizde yapildi Toki Anadolu Lisesi ve Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi 9.sinif ögrencilerine tabletleri Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy tarafindan verildi.

Fatih Projesi Kapsaminda Ögrencilere Tablet Bilgisayarlar Dagitildi
Fatih Projesi kapsaminda düzenlenen tablet dagitim törenine Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Bakanlik Temsilcisi Turgay Kocadas, Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Saim Durgun, Müdür yardimcisi Selmani Karaçam ve okul idarecileri katildi.
Fatih projesi pilot uygulamasi Ankara, Balikesir, Izmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Bingöl, Diyarbakir, Erzincan, Erzurum, Hatay, Istanbul, Usak ve Yozgat’ta basladi. Fatih projesi ile birlikte 51 okulda egitim gören 9. sinif ögrencilerine tablet bilgisayarlar dagitildi. 9 bin 435 ögrenciye ve 2 bin 259 ögretmen ile 169 egiticiye toplam 12 bin tablet bilgisayar pilot uygulama kapsaminda ögrencilere verildi. Ilimizde ise toplam 262 lise ögrencisine bilgisayar tablet verildi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy konuyla ilgili yaptigi açiklamasinda, “Fatih Projesi kapsaminda ilimizde dagilimi yapilan tablet bilgisayarlar pilot lise kapsaminda TOKI Anadolu Lisesi ve Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi 9.sinif ögrencilerine verildi. Ögrencilerimize dagittigimiz tablet PC özellikleri egitim gereksinimlerini fazlasiyla karsilayacak düzeydedir. Siniflarda akilli tahtalarla tablet bilgisayarlar etkilesimli olacagindan dolayi dersin islenisi de etkilesimli olacak ve ayrica tablet bilgisayarin içinde özel olarak gelistirilen z-kitap ile ögrencilerimiz, tüm dersleri tablet bilgisayara yüklenen programla takip edebilecek, kirtasiye ve defter yükünden, tüm derslerin kitaplarindan ve yardimci kitaplarinin agirligindan da kurtaracaktir. Milli Egitim Bakanimiz Ömer Dinçer’in de belirttigi gibi pilot uygulamanin baslamasi ile birlikte 4 yil içinde tüm ögrencilere yaklasik 1,5 milyon bilgisayar dagitilacak. 9.sinif ögrencilerimize dagitilan bu tabletlerin egitim-ögretime simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyor, ögretmen ve ögrencilerimize basarilar diliyorum” dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284