Fizigin Arka Bahçesi Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi ile Sosyoloji Toplulugunun isbirligi ile düzenlenen Farkindalik Seminerleri devam ediyor.

Fizigin Arka Bahçesi Anlatildi
Sosyoloji Toplulugu seminerlerin altinci oturumunda “Görünenin Arkasindaki Görünmeyen Gerçek: Fizigin Arka Bahçesi” basligi altinda Kamil Özdag Fen Fakültesi Fizik Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun’u ögrencilerle bulusturdu. Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen etkinlige Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi idari ve akademik personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun fizik ile felsefe arasinda bir iliski oldugunu ifade etti ve fizik biliminin evreni ve dogayi kendine özgü yöntemlerle yorumladigini anlatti. Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun fizigin düsünsel kökenlerini antik Yunan felsefesinden aldigini belirtti ve “Bunu görmek için çok uzaga gitmeye gerek yok. Gezegenlerin isimlerine bakarsaniz bunu anlarsiniz. Verilen isimler, o yillarda fizigin ve astronominin felsefeciler tarafindan yapildigini bize gösteriyor.” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun geçmisten günümüze fizik biliminde yasanan gelismelerin kisa bir özetini yapti. Batlamyus Teoremi, Kepler Yasalari, Newton, Einstein, Rölativite, Isik gibi fizigin temel konularina deginen Uzun, fizik biliminde yasanan degisimlerin insan zihnindeki dönüsümleri nasil etkiledigini anlatti. Fizigin temel teorik konularini ve sorunlarini görsel sunumlarla destekleyerek anlatan Yrd. Doç. Dr. Erdem Uzun, popüler fizigin de konulari arasina giren Higgs Alani teorisini ögrencilere açiklayarak konusmasina son verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284