Genç Ressam, Bu Yıl Da Türkiye Birinciliğini Kimseye Kaptırmadı

Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’in vefatının 50.yıl dönümü münasebetiyle Antalya Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneğinin (Aksan) Konyaaltı Kaymakamlığı ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu yarışmada geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kendi kategorisinde Türkiye birincisi olan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi yetenekli öğrencisi Özlem Akpınar, Okul Müdürü Serkan Demirtaş, Görsel Sanatlar Öğretmeni Semiha Altunsoy ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Genç Ressam, Bu Yıl Da Türkiye Birinciliğini Kimseye Kaptırmadı

İki Yıl Üst Üste Türkiye Birincisi Oldu

Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’in vefatının 50.yıl dönümü münasebetiyle Antalya Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneğinin (Aksan) Konyaaltı Kaymakamlığı ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu "1. Dünya Savaşında Antalya Sahillerinde Kazanılan Zaferler ve Antalyalı Kahramanlarımız" konulu Ulusal 2018 Yılı Genç Ressamlar ikinci resim yarışmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye birincisi değişmedi. Liseler arası 14-17 yaş arası kategorisinde Karaman Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Özlem Akpınar büyük bir başarıya imza atarak iki yıl üst üste Türkiye birincisi oldu.

Güzel Sanatlar Lisesinin idarecilerini, öğretmenlerini ve genç yeteneğini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu öğretmenlere öğrencilerde var olan yetenekleri ortaya çıkarılmasında önemli görevler düştüğünü söyledi.

“Öğrencilerimizin elde ettiği her başarı tevazu duygusunu yükseltmeli”

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Öğretmenlerimiz öğrencilerimizde var olan yeteneğini ortaya çıkarıp eğitimle zirveye çıkarabilir. Alanımızda başarılı olmak istiyorsak öncelikli olarak bıkmadan, yılmadan çok çalışacağız. Başak olgunlaştıkça aşağıya doğru eğilir. Başak misali öğrencilerimizin elde ettiği her başarı tevazu duygusunu yükseltmeli. Böylece öğrencilerimiz daha güzel başarılara imza atarlar ve o zaman iyi bir insan olurlar. Öğrencilerin elde etmiş olduğu her başarının arkasında bir öğretmenin olduğu da unutulmamalıdır. Yeteneğini Türkiye birinciliği ile tescilleyen Özlem’in başarısında emeği olan okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun yetenekli öğrenci Özlem Akpınar’ı ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284