Gençler “Kariyer Yolunda Genç Olmak” Çalistayinda Bulustu

Karaman Rehberlik Arastirma Merkezi organizasyonunda ve Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu Imam Hatip Lisesinin ev sahipliginde “Kariyer Yolunda Genç Olmak” konulu egitim çalistayi yapildi.

Gençler “Kariyer Yolunda Genç Olmak” Çalistayinda Bulustu

Çalistayin açilisina, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdurrahman Kurt, Maarif Müfettisleri Baskani Mehdi Sezer, Okul Müdürleri, rehber ögretmenleri ve davetliler katildi.
Programi düzenleyen Rehberlik ve Arastirma Merkezine, ev sahipligi yapan Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu Imam Hatip Lisesi idarecilerine ve katilimcilara tesekkür ederek konusmasina baslayan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Abdurrahman Kurt, kariyerin bir meslekte zaman ve çalismayla elde edilen asama, basari ve uzmanlik oldugunu söyledi. Kurt, “Kariyer denince kesinlikle az çalismayla çok para kazanma, itibarli hükmedici bir meslek sahibi olma akla gelmemelidir. Bizim gelenegimizde, inancimizda esas olan çalismak, üretmek, topluma faydali olmak vardir” diye konustu.
Ülkemizde mesleklerle ilgili yargilar olusmus durumda diyen Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Kurt, “Mesela doktorluk, mühendislik kutsal meslekler olarak algilanir. Bu algida insana hizmet anlayisindan çok fazla para kazanma durumu etkili olmustur. Oysa kutsalliga; insana hizmet etme, helal lokma kazanma tarafindan bakmak gerekiyor. O zaman bütün mesleklerin kutsal, mübarek oldugunu anlariz. Bu anlayisin öz cümle ile ifadesi insanlarin en hayirlisi insanlara hizmet eden ve onlari sevindirendir. Ögrenmeyi, ögrenciligi de çok önemli bir is olarak görüyoruz” dedi.
Birinci gün ögleden sonra gerçeklesen oturumda “Kariyer Yolunda Genç Olmak” konusunda Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Ögretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal konusmaci olarak katildi. Ünal, gençlerimizin meslek seçerken dikkat etmeleri gerektigini belirterek meslek seçiminin bilinçli yapilmasi için bireyin öncelikli olarak kendini tanimasi gerektigini belirtti.
Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal ardindan “Meslek Tercihlerinde Okul Programlarinin Önemi” konusunda konusan Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Münir Oktay, meslek seçiminde aile desteginin önemini vurguladi. Prof. Dr. Oktay, ailelerin çocuklarini yönlendirirken okul türlerini yakindan tanimasi gerektigini okul programlari ile çocuklarinin özelliklerinin örtüsmesi konusunda azami titizlik göstermelerinin önemli oldugunu ifade etti.
Sonuç bildirgesinin okunmasi ile sona eren ve üç gün süren çalistay, il merkezinde 24 ortaögretim kurumunda ögrenim gören 72 ögrenciyi bir araya getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284