Gevher Hatun Koleji, Depremzede Ögrencilere Kucak Açti

Karaman Özel Gevher Hatun Ilkögretim Okulu, depremzede ögrencilere sahip çikti. Okul Müdürü Tanju Yildirim Van’daki depremzedelere maddi-manevi olarak yaptiklari yardimlarin yaninda egitimleri yarim kalmasin düsüncesi ile 4 ögrenciye kucak açtiklarini söyledi. Ikisi anasinifi, digerlerinin de 5. ve 8.sinif ögrencileri oldugunu dile getiren Yildirim, sosyal sorumluluk projesi kapsaminda imkânlarini seferber ettiklerini ifade etti.

Gevher Hatun Koleji, Depremzede Ögrencilere Kucak Açti
Okul Müdür Yardimcisi Çagri Alp Karakaya derslerine de girdigi ögrenciler ve aileleri için yasadiklari deprem felaketinin çok zor bir durum oldugunu söyleyerek hem egitim anlaminda hem de maddi anlamda destek çikilmasinin önemine dikkat çekti. Iki haftadir birlikte olduklari ögrencilerle ders disinda da beraber olduklarini belirten Karakaya “Van’da her sey düzelene kadar biz elimizden geleni yapacagiz. Umariz yasadiklari depremin psikolojik zararlarini en aza indirebiliriz” dedi.
Anasinifi ögrencilerinin de okuldan memnun oldugunu söyleyen Karakaya, kendilerinin yeni arkadaslariyla iyi vakit geçirdiklerini, Van’daki babalarini özleseler de annelerinin yaninda her seyden habersiz oyunlar oynadiklarini dile getirdi.
Mayis’taki sinav öncesi egitimimin aksamamasi benim için önemli
Van’daki depreme hafta sonu gittigi Seviye Belirleme Sinavlarina hazirlandigi dershanede yakalanan 8.sinif ögrencisi Mehmet Gülecen, bulunduklari binada can kaybinin yasanmadigini, yaralanan kimsenin de olmadigini ancak çok korktuklarini söyledi. Okullara ve dershanelere ara verildigini belirten Gülecen “Mayis ayinda yapilacak sinav benim için çok önemli bir sinav. Birkaç ay olsa da ara verilmesi, saglikli bir çalisma ortaminin bulunmamasi benim için büyük kayip olacakti. Böyle bir dönemde Karaman’da Gevher Hatun Ilkögretim Okulu’nda egitimime devam edebilmem çok güzel oldu. 5. sinifa giden kardesime ve bana sahip çikan okul yönetimine ve ilgililere tesekkür ediyorum” dedi.
Annesinin Karaman’da ancak babasinin Van’da oldugunu söyleyen Gülecen, Subat tatiline kadar zor bir süreç geçireceklerini ancak mevcut durumlarinin sükredilecek bir durum oldugunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284