Gevher Hatun Kolejinden Karaman Tarihinde Bir Ilk

Samanyolu Egitim Kurumlari tarafindan ögrencilere matematigi sevdirmek amaciyla on yil önce baslatilan ‘Ulusal Matematik Yarismasi’ Türkiye’nin 81 ilinden binlerce ögrenciyi bulusturdu. 10. Ulusal Matematik Yarismasi’na 3 bin 861 ögrenci katildi. Ögrencilerimizden Mustafa Talha Arikan Bronz madalya alarak Karamana Gevher Hatun Koleji olarak bir ilk yasatti.

Gevher Hatun Kolejinden Karaman Tarihinde Bir Ilk

Konu ile ilgili olarak Gevher Hatun Koleji Okul Müdürü Ali Celal Öztan “Yapilan olimpiyat çalismalari meyvesini vermeye devam ediyor. Ögrencilerimizin 81 ilden gelen ögrenciler ile yarisip bu dereceyi elde etmesi bizleri gururlandirdi. Amaci evrensel bir dil olan matematigin ögrencilere sevdirilmesi, bu alanda daha ileri çalismalar yapabilecek gençler arasinda tanisma, bilgi ve tecrübe paylasimina katkida bulunulmasi, yetenekli olanlarin tesvik edilmesi ve ödüllendirilmesi olan bu matematik yarismasinda zoru basaran ögrencimiz Mustafa Talha Arikan’i ve ögretmenlerimizi tebrik ediyorum. Gelecekten umutla söz etmek isteyenler bilime sahip çikmali ve bu alanda ulusal ve uluslararasi olimpiyatlarda basari elde etmelidir. Karaman için Türkiye ile yarisan ögrenciler yetistirmek için elimizden gelen bütün çabayi göstermeye devam edecegiz. Bu ödülü Karaman halkina hediye ediyoruz” dedi.
Okul Matematik Zümre Baskani Oruç Akbaba “Matematik Olimpiyati çok zahmetli olsada çok zevkli ve stratejik bir çalismadir. Biz 5. Siniftan ögrencilerimizi seçerek çalistirmaya basliyoruz. Ögrencilerimizin ufuklarini açan bu tür çalismalar bizlere basarilari getiriyor” dedi.
Samanyolu Matematik Yarismasinda Bronz madalya alan ögrencimiz Mustafa Talha ARIKAN “Biz arkadaslarimla bu ise inandik. Basarmak için arastirdik ve çalistik. Ögretmenlerimizin rehberliginde çalismalarimiz sonuç verdi. Çok mutluyum. Gevher Hatun Kolejli olmanin farkini hissettim. Çünkü Gevher Hatun Kolejli olmak ayricaliktir. Ögretmenlerime, okul idaresine ve aileme çok tesekkür ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284