Gönüllü Geçnçler, YKS Öğrencileri ve Ailelerini Yalnız Bırakmadı

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrencileri ve bu heyecana ortak olan ailelerini yalnız bırakmadı.

Gönüllü Geçnçler, YKS Öğrencileri ve Ailelerini Yalnız Bırakmadı

Karaman’da birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan gençlik merkezi, gençlik liderleri ve gönüllü gençleriyle birlikte bu kez hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından sınava giren öğrencilerden topladıkları kalemleri köy okullarındaki öğrencilere ulaştırmak için kolları sıvadı.

Karaman merkez ve Ermenek ilçesinde faklı okullarda stant kuran gençlik merkezi liderleri ve gönüllüleri, adaylara ve ailelerine meyve suyu ile kek ikramında bulunarak sınav için öğrencilere dağıtılan kalem setlerini sınavdan sonra vermek isteyenlerin bırakmaları amacıyla okul çıkışlarına geri dönüşüm kutusu koydu. Genç Dönüşüm Projesi kapsamında toplanan kalemler daha sonra gençlik liderleri ve gönüllüleri tarafından köy okullarında eğitim gören öğrencilere ulaştırılmak üzere paketlenerek hazır hale getirildi.

Gençlik Merkezleri olarak gençlerin ve ailelerinin yanında yer alarak, heyecanlarına ortak olmak istediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında ilimizde ve Ermenek ilçemizde gençlik merkezleri olarak öğrencilerimizi ve ailelerini yalnız bırakmak istemedik. Gençlerimize ve onları kapıda bekleyen ailelerine ikramlarda bulunarak, kurduğumuz stantlarla gençlerimize sınav öncesi verilen kalem setlerini köy okullarımızda eğitim gören çocuklarımız için topladık. Gençlik çalışanlarımız ve gönüllü gençlerimiz tarafından toplanan kalemleri ise yeni eğitim-öğretim döneminde köy okullarında eğitim gören öğrencilerimize dağıtacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284