GSB Karaman Yurtlarında Ücretsiz Kurslar Başladı

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurtlarında öğrencilerin yıl boyunca faydalanabileceği ücretsiz kurslar başladı.

GSB Karaman Yurtlarında Ücretsiz Kurslar Başladı

Karaman’da yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurtlarında eğitimden sanata, kültürden spora birçok branşta gençlerin ilgi duydukları branşlarda eğitimler başladı. Yapılan anketler sonucunda öğrencilerin ilgi duydukları alanlarda açılacak ve yıl boyunca ücretsiz verilecek eğitimlerde öğrenciler el sanatları, müzik ve görsel sanatlar, Türk İslam sanatları, dil kursları, atölye çalışmaları, dini ilimler atölyesi, edebiyat ve okuma atölyeleri ve spor faaliyetler kategorilerinde 50’den fazla branşta ücretsiz eğitim görme şansı yakalayacak.

KURSLAR ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA GİDECEK

GSB Karaman Yurtlarında yapılan anketler sonucunda öğrencilerin ilgi duydukları alanlarda açılacak eğitimlerde öğrenciler kaldıkları yurtlarda eğitim görme imanı bulacak. Yurtlarda belirlenen alanlarda verilecek eğitimlerde öğrenciler hem sertifika alma şansı yakalarken hem de ilgi duydukların alanlarda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.

Gönüllük projeleriyle de öğrencilerin dolu dolu bir yıl geçireceklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “GSB Yurtlarımız artık sadece barınma yerleri değil, gençlerimizin eğitim görebildikleri ve ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirebildikleri yerler haline geldi. İl ve ilçelerimizde bulunan kız ve erkek yurtlarımızda eğitmenlerimiz ve antrenörlerimiz eşliğinde birçok farklı branşta ücretsiz kurslarımızı başlatmış bulunmaktayız. Gençlerimizin açılan kurslara ilgisi ise bizleri son derece memnun etti. İnşallah gençlerimizin ortaya çıkardığı birbirinden güzel eserler ve onların hünerli ellerinden sanata dönüşen değerli ürünlerini yılsonunda açacağımız sergi ile vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Ayrıca öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilecekleri birçok etkinlik eğitim sorumlularımız tarafından hazırlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda gönüllü gençlerimiz ile gönüllere dokunmaya devam edeceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284