Güldere İlkokulunda Anasınıfı Açıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemi hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile 21 Mayıs Dünya Süt Günü Güldere İlkokulunda kutladı.

Güldere İlkokulunda Anasınıfı Açıldı
Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerinin öncülüğünde tefrişatı yaptırılan Güldere İlkokulunun bünyesinde bulunan anasınıfının da açılışı yapıldı.
Güldere İlkokulunda gerçekleştirilen programa, Vali Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Okul Müdürünün açılış konuşmasıyla başlayan program, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık’ın dünya süt gününe dair konuşmasıyla devam etti.
Düzenlenen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu okul öncesi eğitiminin önemini vurguladı. Sultanoğlu, “Okul öncesinde okuyan öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitim kurumlarını yaygınlaştırıyoruz. Mümkün olduğunca birinci sınıfa başlayacak her çocuğumuzun mutlaka okul öncesi eğitiminden geçmesini istiyoruz” dedi.
Köy okulları ile merkezdeki okullar arasındaki farklılıkları minimize etmek adına İl genelindeki yatırımlara devam edildiğine dikkat çeken İl Müdürü Asım Sultanoğlu, “Sayın Valimizin katkılarıyla tüm İlimiz genelindeki çalışmalarımız devam ediyor. Güldere İlkokulundaki anasınıfımızla ilgili olarak da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görüştük. Dilerim ki Güldere köyü için bu okulumuzdaki öğrencilerimiz iyi eğitim alırlar. Bu anasınıfımızın tefrişinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Murat Koca’ya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık’a, süt fabrikalarımıza ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline ve burada öğrencilerimize eğitim verip emek harcayan idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin gösterilerine katılımcılar alkışlarıyla eşlik ederken, köyün yerel sanatçısı tarafından seslendirilen müzik dinletisi de davetlilerden büyük beğeni topladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinin aracılığı ile İlimizdeki hayvancılıkla ilgili Birlik Başkanlıklarının, Süt İşleme Tesislerinin ve süt üreticilerinin katkılarıyla tefrişatı yaptırılan Güldere İlkokulu bünyesinde bulunan anasınıfının açılışı, köy imam hatibinin yaptığı duaların ardından Vali Murat Koca ve beraberindeki heyetin kurdeleyi kesmesiyle yapıldı.
Açılışın ardından Vali Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve protokol üyeleri anasınıfını gezerek incelemelerde bulundular.
Program, Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere verilen hediyeler ve katılımcılara yapılan süt ve diğer ikramların ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284