Hasan Yıldız KMÜ’de Gençlerle Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Unikop, Genç Tema ve Gençlik Merkezim Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen etkinlikte Yapımcı ve Yönetmen Hasan Yıldız üniversite öğrencileriyle buluşarak kariyer sohbeti gerçekleştirdi.

Hasan Yıldız KMÜ’de Gençlerle Buluştu

“Yıllar geçtikçe makam da, para da el değiştiriyor”

Yapımcı ve Yönetmen Yıldız, küçük yaşlardan itibaren iş hayatında olduğunu belirterek başladığı konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak kendi yaşantısından kesitler sundu.

Paylaşmanın hayatımızdaki önemine değinen Hasan Yıldız, insanların paylaştıkça büyüyeceğini belirterek, “Bugün bir simitle bir gününüzü geçirebilirsiniz veya bir parça elbise ile yıllarınızı geçirebilirsiniz fakat bunların hiçbiri önemli değil, çünkü hiçbir şey şu an olduğu haliyle kalmıyor. Yıllar geçtikçe makam da, para da el değiştiriyor.” dedi.

“Özgüveninizi her zaman yüksek tutun”

Gençlerin özellikle özgüven konusunda yaşadığı sorunlara değinen Hasan Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatınız boyunca insanlara her zaman saygı duyun fakat kimseyi gözünüzde büyütmeyin. Herkesin sizin gibi bir insan olduğunu unutmayın. Hiçbir zaman kötü hırsa sahip olmayın. Evlilik, iş, aile ve okul hayatınızda samimiyet içerisinde olun. Bu sayede kendinizin önemini fark edeceksiniz. Özgüveninizi her zaman yüksek tutun ve vermek istediğiniz mesajı korkusuzca verin. Kaybedecek bir şeyiniz olmadığını düşünün.

Kaybettiklerimiz aslında güçlü kazanımlarımızdır çünkü kaybettiğimiz şeylerin bize daha fazlasını katarak geri döneceğini unutmayın.”

“Yaptığınız işlerde iz bırakın”

Hasan Yıldız son olarak gençlere iyi bir gelecek için hedef belirlemenin öneminden söz ederek, “İnsan, yapmak istediği her şeyi hayata geçirebilir. Üniversitedeki ilk yıllarınızdan itibaren hedeflerinizi belirleyin ve ne iş yaparsanız yapın iz bırakın. Asla unutulacak bir iş yapmayın.” dedi.

Hasan Yıldız, programın son bölümünde önümüzdeki dönemle ilgili projelerinden de bahsederek ‘Kadına Şiddet’ ve ’15 Temmuz Darbe Girişimi’ konulu belgesel hazırladığını söyledi.

Program, Hasan Yıldız’a onurluk takdim edilmesinin ardından sona erdi. Program bitiminde Hasan Yıldız, ‘Gelecek Henüz Avuçlarınızda’ isimli son kitabını imzalayarak öğrencilere hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284