Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje

Milli Eğitim Bakanlığının "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işleri öğrenciler tarafından yapılıyor.

Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Örnek Proje

Proje kapsamında kentte önce belirlenen kriterlere uygun ailelerin tespiti yapıldı. Daha sonra, Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konaklama ve Yemek Bölümü öğrencilerinden oluşturulan 20 kişilik öğrenci grubu, öğretmenleriyle birlikte aileleri ziyaret etti. Önlüklerini giyen Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim aldığı bölüme göre çalışmaya başladı. Kimi halıları temizledi ve cam sildi kimi de mutfakta yemek yaptı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mehmet Yüksel, projeyle hem öğrencilerin iyilik yapma, başkalarına yardım etme duygusunun geliştiğini hem de alanıyla ilgili uygulama yaptığını belirtti. Yüksel, "Bu proje ile birlikte öğrencilerimiz sahada bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlamanın yanı sıra onların vatandaşlarımıza yardım etmelerine de fırsat oluşturuyor. Böyle anlamlı bir projede yer alan öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284