Hayallere İlk Adım Projeyi Hayata Geçti

İl Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan “Hayallere İlk Adım” projesi 12 Nisan tarihinde uygulamaya geçti.

Hayallere İlk Adım Projeyi Hayata Geçti
Bu projede hayal gücü geniş, kendilerini ifade eden, toplum içinde yapıcı ruha ve yeterli el becerilerine sahip, büyüklerine saygılı, disiplinli ve ufuk sahibi nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Ayrıca, Toplum Destekli Polisler ile zaman geçiren çocukların maket uçağının yapımının yanı sıra, şiddet ve suçtan uzak durma, güvenli internet kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, trafik kuralları gibi genel güvenlik konuları hakkında bilgilendirilmeleri sağlanarak; farkındalıkları artırıldı.
"Hayallere İlk Adım" projesi ilk olarak, İstiklal Ortaokulu ile Sabiha Gökçen Ortaokulunda hayata geçirilirken proje kapsamında Türk Hava Kurumundan temin edilen "Ata Planör" maketlerini dört haftalık süre içerisinde uzman eğitmen nezaretinde tamamlayan öğrenciler Model Uçak Kursu 1. Aşama katılım belgesi almaya hak kazandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284