Her Üniversiteliye Bütünleme Sinavi Hakki

YÖK Baskani Gökhan Çetinsaya, birkaç ders yüzünden yaz okuluna kalan binlerce ögrenciye müjde verdi. Artik her ögrenci kaldigi derslerden bütünleme sinavina girebilecek Yüksekögretim Kurulu (YÖK), alttan dersi kaldigi için yaz okuluna devam etmek zorunda olan üniversitelileri sevindirecek bir karar aldi. Buna göre, bütünleme sinavi hakkindan tüm üniversite ögrencileri yararlanabilecek.

Her Üniversiteliye Bütünleme Sinavi Hakki
YÖK ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi arasinda yapilan isbirligi toplantisindan sonra konuyla ilgili bilgi veren YÖK Baskani Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, daha önce ögrencilerin bütünleme sinavlari yapilmasi konusunda talepte bulundugunu hatirlatti. Ögrencilerin, birkaç ders nedeniyle yaz okuluna kaldigini vurgulayan Çetinsaya, "Türkiye genelinde görüstügüm ögrencilerden gelen talepler üzerine 3,5 milyon ögrencimizin yüzünü güldürecek yeni bir karar almis bulunmaktayiz. YÖK Baskani olarak, ögrencilerin yaz okullarina mahkûm edilemeyecegine, bütünleme sinavlarinin ögrencilerimizin hakki olduguna inaniyor, kararin hayirli olmasini temenni ediyorum." ifadelerini kullandi.
Edinilen bilgiye göre, uygulamada, üniversiteler arasinda farklilik gösteren bütünleme sinavlari artik tüm üniversitelerde gerçeklesecek. Yillik veya yariyillik sinav takvimi uygulayan tüm yüksekögretim kurumlari 2011-2012 yilindan itibaren final sinavlari sonrasinda bütünleme sinavlari yapacak. Dolayisiyla bütünleme hakkindan artik üniversite fark etmeksizin tüm ögrenciler yararlanacak.
Engelli ögrenci harçlari indirilebilir
YÖK Baskani Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bu sene engelli ögrenciler için yüksekögretim harçlarinda indirim talep ettiklerini bildirdi. Bu konuda önce YÖK'te görüsme yaptiklarini, daha sonra konuyu Maliye Bakanligi'na ilettiklerini, ardindan da Bakanlar Kurulu'nda karar verildigini aktaran Çetinsaya su söyle konustu: "Bu sene engelli ögrencilerimiz için yüksekögretim harçlarinda indirim talep ettik. Ögrencilerimize daha büyük imkânlari sunabilmek açisindan sizin de desteginizi bekliyoruz Bakanlar Kurulu'nda. Bu manada önümüzdeki dönemde iyilestirmeler devam edecek."

KAYNAK:Haber 7.com 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284