Hollandali Türk Ögrenciler, KMÜ’yü Ziyaret Etti

Yaslari 15-25 arasindaki 27 Hollandali ögrenci KMÜ’yü ziyaret etti. Çifte vatandaslik hakkindan yararlanarak Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde yüksekögrenim görmek amaciyla üniversiteyi tanimaya gelen ögrenciler, KMÜ’ye hayran kaldilar.

Hollandali Türk Ögrenciler, KMÜ’yü Ziyaret Etti

Hollanda Su Duragililar Dernegi’nin düzenledigi üniversite gezisine dernegin Yönetim Kurulu Baskani Hasan Güzel, Baskan Yardimcisi Ömer Asiran ile üyeler Hasan Çelikkol, Ercan Durmaz, Yener Özütemiz ve Turhan Can da eslik ettiler.
Aileleri aslen Karaman’in Su Duragi kasabasindan olan 27 Hollandali ögrenciyi KMÜ yönetimi misafirperverlikle karsiladi. Ögrencilere hitap eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, kendilerini KMÜ’de misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarini belirtti. Prof. Dr. Gökmen, ögrencilerin kendisine yönelttigi sorulari yanitladi ve onlarin dil konusunda sorun yasamaktan endise duyduklarini ifade etmeleri üzerine “Siz güçlüklerin üstesinden gelebilecek potansiyele sahipsiniz. Burada güzel dostluklar edineceksiniz. Egitiminizi burada alirsaniz hem Türkiye’nin kültürünü hem de yasadiginiz ülkenin kültürünü bilme sansini yakalayacaksiniz ve bu sizin için büyük bir avantaj olacak.” diye konustu.
Prof. Dr. Gökmen, KMÜ’nün temelinin saglam atildigina isaret ederek “Biz iyi insanlarla, isini iyi yapan, insanlari seven, milletine hizmet etmekten mutlu olan kisilerle çalisiyoruz.” dedi. Rektör Gökmen, ögrencilerin üniversitenin kapasitesi hakkindaki sorularini yanitlarken ise önemli olanin fakülte ve ögrenci sayisinin çoklugu degil, egitimin kalitesi oldugunun altini çizdi. “Egitiminizi iyi aldiginiz takdirde basarili olabilirsiniz.” diyen Gökmen, egitimin ise bir kusun iki kanadi gibi hem zihinsel hem de ahlaki yani olduguna dikkati çekti.
Hollandali misafirler, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas’i da ziyaret ettiler. Prof. Dr. Karatas, ögrencilere KMÜ’yü tercih etmeleri halinde hiçbir sikinti yasamayacaklarinin sözünü verdi ve “Burasi sizin eviniz. Egitiminizi kendi evinizde aldiktan sonra Hollanda’ya dönerek memleketinizin güzelliklerini oraya tasimaniz temel dilegimizdir.” dedi.
Gezi kapsaminda Hollandali ögrenciler ve dernek üyeleri, KMÜ yetkilileriyle beraber üniversite yerleskesini gezdi, sosyal ve sportif tesisler hakkinda bilgi aldilar. KMÜ’ye olan hayranliklarini gizlemeyen misafirler, Hollanda’da böyle büyük yerleskeye sahip bir üniversite olmadigini kaydettiler.
KMÜ hakkindaki düsüncelerini dile getiren ögrencilerden Sahin Tuna, “Üniversite egitimimi bilgisayar üzerine yapmak istiyorum ve Türkiye’de tercih edecegim üniversite, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olacaktir. Çünkü ailem Karamanli ve önümüzdeki yil, Hollanda’dan Karaman’a kesin dönüs yapacagiz.” dedi. Ismail Sait Ünal ise “Üniversite egitimim için Türkiye’ye gelmeyi düsünürsem Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini tercih ederdim. Kampüsü çok büyük, sosyal ve sportif tesisleri hayli gelismis.” diye konustu. Ögrencilerden Cihan Can ve Ömer Can da KMÜ’yü çok begendiklerini, ancak burada ögrenim görmeyi istemelerine ragmen aileleri Hollanda’da yasadigi için üniversiteyi Karaman’da okuyamayacaklarini dile getirdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284