IELTS Sınavı İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve British Council iş birliğiyle 'IELTS Sınavları İle İlgili Her Şey' konulu seminer düzenlendi.

IELTS Sınavı İçin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İlki 07 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan IELTS testleri ile ilgili katılımcılara bilgi vermek amacıyla çevrim içi ortamda gerçekleştirilen program, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Sınav Merkezi Koordinatörü Dr. Faruk Türk’ün açılış konuşması ile başladı.

IELTS Sınav Merkezi olma süreci ile ilgili bilgiler veren Öğr. Gör. Dr. Türk, "Yabancı Diller Yüksekokulu olarak vizyon ve misyonumuz doğrultusunda üniversitemizin iç ve dış paydaşlarının yabancı diller ile ilgili beklentilerini karşılamak için çalışıyoruz. İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, Fransızca, Çince talebe göre dönemsel dil kursları açarak önlisans, lisans ve lisansüstü yaklaşık 20 bin öğrencimiz başta olmak üzere idari ve akademik personelimizin, ayrıca Karaman ve bölgemizin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret edeceğiz. Bunun yanı sıra British Council tarafından sağlanacak eğitim sonrasında Yabancı Diller Yüksekokulu olarak üniversitemizde IELTS sınavlarına hazırlık kursları açmayı planlıyoruz." dedi.

Dr. Türk, uluslararası dil sınavlarına erişim konusunda sıkıntı yaşayan kişilere, KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bilgisayar laboratuvarlarında bulunan, donanım ve yazılımıyla standartların üzerindeki bilgisayarları kullandırarak dil sınavlarına hazırlanan kişileri bilgisayar destekli IELTS sınavları ile buluşturacaklarını söyledi. Dr. Türk, "Süreçte emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Namık Ak olmak üzere Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Sulhattin Yaşar’a, yüksekokul akademik ve idari personeline, British Council İş Geliştirme Direktörü Bora Can ve tüm British Council çalışanlarına teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından söz alan British Council İş Geliştirme Direktörü Bora Can ise IELTS sınav türleri, dünya genelinde IELTS sınavlarının tanınırlığı, sınav süreci ve aşamaları, sınav ve sonuç güvenliğinin sağlanış şekli ve sınavın geçerlilik süresi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Can, "7 Temmuz’da Türkiye’de 10'uncu il merkezi olarak Karaman’da uluslararası IELTS dil sınavlarını yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. British Council olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine yabancı dil öğretimi ile ilgili her türlü desteği vermeye hazırız. Başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Program, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284