Il Milli Egitim Müdürlügü Karaman’da Iz Birakiyor

Il Milli Egitim Müdürlügü ögrencilerimize Karaman’in tarihi sahsiyetlerini tanitma amaci ile hikaye kitabi yayimladi.

Il Milli Egitim Müdürlügü Karaman’da Iz Birakiyor

Sube Müdürü Adem Sarniçli’nin koordinatörlügünde Ar-ge birimi ile ilimizin yazar ögretmenleri bir araya geldi. Karaman’in önde gelen tarihi sahsiyetleri belirlenerek nasil bir çalismanin yapilacagi kararlastirildi. Il Müdürü Asim Sultanoglu’nun öneri ve destekleri ile bu çalisma, örnek sahsiyetlerin hayatlarinin hikayelestirildigi “Karaman’da Iz Birakanlar” isimli kitabin basimi ile sonuçlandi.
Kitabin basimindan sonra hikaye yazari ögretmenlerle bir araya gelen Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, yazarlara hikayelerinin yer aldigi kitabi hediye ederek plaket verdi. Sultanoglu, hikaye kitabinda adi geçen örnek sahsiyetlerin hayatlariyla ilimizin ve ülkemizin tarihinde parlak dönemlerin yasanmasina katki sagladigini ifade ettigi konusmasinda, bu kisilerin neslimiz tarafindan taninmasina kapi aralamak için kitabin önemine dikkat çekerek yazarlara ve emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür etti.
Milli Egitim Müdürlügü tarafindan basimi gerçeklestirilerek her okula gönderilecek olan kitabin yazar kadrosu; Yusuf Yildirim (Gezdim Urum’ila Sami Yunus Emre), Yakup Özkaraalp (Siyahser Sultan),Seref Acar (Aktekke’de Bir Ikindi Namazi -Mevlana Celaleddin Rumi), Durmus Sayaslan (Renkli Dügmeler - Kazim Karabekir Pasa), Osman Ülkümen (Karamanoglu Mehmet Bey), Erdal Demir (Zembilli Ali Efendi), Yusuf Yildirim (Seyh Ali Semerkandi Ile Bir Gün) ve Osman Ülkümen (Ibrahim Bey) isimli ögretmenlerimizden olusuyor.
Kitabin görselleri ile ilgili çalismalar; Fatih Yildiz, Osman Demirdirek, Olcay Yildiz, Savas Bülent Yildiz, Enise Gül Gülcan, Vedat Murat, Özgür Keser ve Gülten Tiske isimli ögretmenlerimiz tarafindan yapildi. Dizgi ve tasarim ise Ibrahim Çigirgan ögretmenimize ait.
Ilimizin tarihi ve kültürel birikiminin taninmasina hizmet edecek bu kitabin yayimlanmasinda emegi geçen ögretmenler günün anisina hatira fotografi çektirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284