İl Müdürü Çalışkan, "Eğitim camiamızın sağlığı bizler için çok önemli"

Karaman İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, ilçe millî eğitim müdürleri ve okul müdürleriyle telekonferans yöntemi ile toplantı yaptı.

İl Müdürü Çalışkan, "Eğitim camiamızın sağlığı bizler için çok önemli"

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ilk olarak ilçe millî eğitim müdürleri ile bir araya geldi. İlçelerdeki yürütülen çalışmalar ve devam eden eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgileri ilçe millî eğitim müdürlerinden alan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Covid-19 önlemleri kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

"Okullarımızın açık olmasının ne kadar kıymetli bir durum olduğunu yaşayarak idrak ettik"

Daha sonra okul müdürleriyle çevrimiçi toplantıda buluşan İl Müdürü Mehmet Çalışkan konuşmasına ilimiz eğitim camiası için toplantının hayırlara vesile olması temennisiyle başladı. Okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi sonrasında bir buçuk aydır öğretmenlerin öğrencilerine kavuştuğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Mehmet Çalışkan, okulların açık olmasının ne kadar kıymetli olduğunun kapalı olduğu süre zarfında daha iyi anlaşıldığını ifade etti. Çalışkan, "Okullarımızın açık olmasının ve öğrencilerimizle kavuşmanın ne kadar kıymetli bir durum teşkil ettiğini daha yaşayarak iyi bir şekilde idrak ettik. Sizleri okulunuzda, öğretmen ve öğrencilerimizi sınıflarında görmek bizleri bir hayli mutlu etti. İnşallah bu süreç daha iyiye gider ve herhangi bir sorun ya da sıkıntı yaşamadan devam eder." dedi.

"Bizler okullarımızla, öğretmenlerimizle ve sizlerle güçlüyüz"

Covid-19 sürecinin ülkemizde ve dünyada devam ettiğini hatırlatan İl Müdürü Çalışkan, okullardaki önemlerin aksatılmadan devam etmesini istedi. Çalışkan, "Bakanlığımızı bir bütün olarak düşündüğünüzde en küçük halkası okullarımız. Bizler en küçük halkamızla yani okullarımızla öğretmenlerimizle ve sizlerle güçlüyüz. Bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütmemiz için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Sizler kuralları uyguladığınız sürece eğitim camiamız ayakta kalmaya ve öğrencilerimiz yüz yüze eğitimine devam edecektir." diye konuştu.

"Eğitim camiamızın sağlığı bizler için çok önemli"

Öğretmenlere yapılan PCR testine ilişkin devam eden süreci okul müdürlerine aktaran İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, hiç aşı olmamış veya aşı sürecini tamamlamamış öğretmenlerin PCR testi yaptırmak zorunda olduğunu söyledi. Mehmet Çalışkan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımladı. Yüz yüze eğitim tedbirlerini içeren bu genelgeye göre, iki doz aşı olmayan öğretmen ve okul çalışanları için PCR testi zorunlu oldu. Öğretmen ve okul çalışanlarına zorunlu koronavirüs testi uygulaması nedeniyle, haftada iki kez PCR negatif test sonucu verilmesi gerekiyor. Test sonuçları okul idareleri tarafından kayıt altında olacak. PCR testi uygulamasında kolaylık sağlamak amacıyla Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde test birimi oluşturuldu. Aşı olmayan öğretmen ve personel Pazartesi ile Çarşamba günleri İl Millî Eğitim Müdürlüğünün kadrolu hemşireleri tarafından sıra beklemeden PCR testi yapılıyor. Sürecin herhangi bir aksaklığa meydan vermeden devam edilmesi gerekmektedir. Aşı olmayan öğretmenlerimiz ve çalışanlarımıza gerekli uyarılarınızı yapmanızı istiyorum. Sizlerin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığı bizler için önemli" ifadelerine yer verdi.

"TEKNOFEST'e öğrenci göndermek bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor"

Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin de olduğu 74 kurumun katılımıyla 21-26 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline ilimizden katılan öğretmen ve öğrencileri tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, "TEKNOFEST'e öğrenci göndermek bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Bu büyülü dünyaya adım atıp yarışan ve emek harcayan idareci, öğretmen ile öğrencilerimi kutluyorum. Bizim için önemli olan öğrencilerimizin bu alanlarda boy göstermesi ve kendini ifade edebilmesidir." şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimiz yardımcı kaynak paketine internet üzerinden ücretsiz olarak erişebilecek"

Millî Eğitim Bakanlığının öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma adına ilkokul 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerin uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlandığını kaydeden Mehmet Çalışkan, öğrencilere gerekli duyurunun yapılmasını istedi. Çalışkan, "Öğrencilerimiz yardımcı kaynak paketine internet üzerinden ücretsiz olarak erişebilecek. Alınan karar çerçevesinde her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketi öğrencilerimizin erişimine açılacak. Öğrencilerimizin bu kaynaklardan faydalanmasını istiyoruz. Bunun için de tüm öğrencilerimize öğretmenlerimizin vasıtasıyla duyurulmasını istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı, il millî eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin birimleri ile ilgili eğitim öğretim faaliyetleri, yönetim ve okul güvenliği konularında yaptıkları bilgilendirmeler ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284