İl Müdürü Çalışkan’ın Merkezi Sınava İlişkin Mesajı

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınava sayılı günler kala İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilere yönelik bir mesaj yayımladı.

İl Müdürü Çalışkan’ın Merkezi Sınava İlişkin Mesajı

Çalışkan, mesajında sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirlerin alındığı bilgisini veren Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Öğrencilerim Merhaba,

Her ne kadar çok da hoşunuza gitmese de sınavlar hayatımızın bir gerçeği. Sınavların, yetenekleri ortaya çıkaran ve bilgi dağarcığını geliştiren bir yönü var elbet.

Bu çerçevede Pazar günü bazılarınızın gireceği, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav, bir başka ifadeyle LGS için sayılı günler kaldı. Yoğun günler geçirdiniz belki biraz heyecanlısınız. Şundan emin olun ki çocuklar, bugün ile sınav sonrası arasında size duyulan sevgide en ufak bir değişiklik olmayacak. Biliyor ve inanıyoruz ki sizler elinizden gelenin en iyisini yapmak için hazırlandınız. Bundan sonra geriye kalan sadece sınava girmek.

Onun için sizlerin sınav günü yorulmaması, olağan dışı bir durum yaşamamanız, alışık olduğunuz ortamda yani okullarınızda sınava girmeniz için tüm hazırlıkları yaptık. Sınav giriş belgeniz, sınava gireceğiniz sınıfta hazır olacak fakat sınav salon bilgileriniz için sınav gününden önce mutlaka e-Okula girmeyi unutmayınız.

En az bir gün öncesinden sınavda ihtiyaç duyacağınız kimlik belgenizi, kaleminizi, kalemtıraşınızı ve silginizi hazırlayınız. Sınav gününün farklı bir gün olmayacağını düşünerek, okula gidermiş gibi hazırlanarak evinizden çıkın. İlk oturumun başlayacağı saat 9.30’dan önce, en az yarım saat önce okulda hazır olunuz.

İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınav arasında sizi kaygılandıracak, strese sokacak, endişelendirecek konularda sohbet etmeyiniz.

Sevgili öğrencilerim, sınav için hepimiz hazırız, hiç endişe etmeyin. Hepinize sınavlarda başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284