Il Ögrenci Meclis Baskani Seçildi

Milli Egitim Bakanligi Talim ve Terbiye Kurulu Baskanliginca 2004 yilinda uygulamaya konulan “Demokrasi Egitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsaminda Ilimizde yapilan seçimler sonucunda Il Ögrenci Meclis Baskanligina seçilen Yasin Semerci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda TBMM`de Karaman’i temsil edecek.

Il Ögrenci Meclis Baskani Seçildi
Karaman Istiklal Ilkögretim Okulu Konferans Salonunda yapilan seçime Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam, Hasan Erkan okul meclis baskanlari ve ögretmenler katildi.
Seçimden önce bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Demokrasi artik olmazsa olmazlarimizdan, demokrasi olmayan bir ülkede kalkinmadan ve insan haklarinda asla bahsedilemez. Öyleyse demokrasiyi biz okullarda iliklerimize kadar isleyerek ögrenecegiz. Bu seçimlere bu asamalardan bir tanesi yapilan seçim sonucunda bir arkadasimiz baskan olacak; umuyorum seçilen arkadasimiz Ankara’da da Ilimizi en güzel sekilde temsil edecektir.” dedi.
Okul Baskanlari, tek tek söz alarak hedeflerini, yapmak istediklerini kisa konusmalarla anlattilar. Daha sonra 29 okul meclisi baskani, Karaman Ögrenci Meclisi Baskani'ni belirlemek için sandik basina gitti. Baskanlik için 3 aday yaristi. Oylamada, Basyayla Mehmet Akif Ersoy Lisesi Ögrencilerinden Yasin Semerci 15 oy alarak Karaman Ögrenci Meclisi Baskani oldu.
Kendisini seçtikleri için herkese tesekkür eden Basyayla Çok Programli Lisesi ögrencisi Yasin Semerci, “Ögrenci arkadaslarimizin dogru tercih yaptiklarina inaniyorum çok fazla konusmak istemiyorum; çünkü artik konusma zamani bitti çalisma zamani basladi “dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284