Ilimize Yeni Atanan Ögretmenlerimize Uyum Semineri Basladi

Ilimize yeni atanan ögretmenlere uyum semineri TOKI Anadolu Lisesinde 12 Eylül Çarsamba gününden itibaren verilmeye baslandi

Ilimize Yeni Atanan Ögretmenlerimize Uyum Semineri Basladi
Uyum seminerine baslayan ögretmenleri Vali Yardimcisi Sedat Yildirim ve Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’da ziyaret etti.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ilimize yeni atanan ögretmenlere hitaben yaptigi konusmasinda, “Bu yil ilimiz geneline çesitli branslarda 300 ögretmen atandi. Bunlardan 125 tanesi il merkezinde digerler de bulunduklari ilçelerde Uyum Semineri almaya basladilar. Ögretmenlik sabir ve sevgi isteyen bir meslektir. Sizler gelecegimizin mimarlarisiniz. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimiz sizlere emanet edilecektir. Pazartesi günü okullarinizda derslerinize baslayacaksiniz ögrencilerinizin sizi örnek aldigini görecek ve her hareketiniz ögrenciler tarafindan benimsendigini fark edeceksiniz. Sizler onlar için bir rol model olacaksiniz. Bu yüzden her yönüyle kendimize dikkat edelim. Ögrencilerimizi vatanini, milletini seven, kendi kültürüne bagli, bireyler olarak yetistirelim. Milli Egitim Temel Kanununda Milli Egitimin Genel Amacinda özetle iyi insan, iyi yurttas ve iyi bir meslek sahibi yetistirmemiz gerektigini ve bu üç vasfin her bir insanimizda olmasi gerektigini anlatmaktadir. Bu vasiflara ögrencilerimize kazandirma gayreti içinde olalim. Ben size tekrardan yeni görev yerlerinizin hayirli ugurlu olmasini ve basarili bir egitim yili geçirmenizi diliyorum” dedi.
Vali Yardimcisi Sedat Yildirim’da, “Ülkemizde son yillarda egitim ögretim alaninda büyük teknolojik degisim yasaniyor. Bizde el ele vererek yasanan bu teknoloji hizina ayak uydurmaliyiz. Ögrencilerimizi sadece notla degerlendirmeyelim onlarin sosyal yönden de kendilerini gelistirmelerine yardimci olalim. Kendinizi çagin gerisinde birakmayin. Ilmin en dogru yol oldugunu hiçbir zaman unutmayin. Kendi mutlulugunuzla yetinmeyip, ögrencilerinizin ve toplumun mutlulugu için de çalisin. Birbirinizi sevin ve paylasmayi bilin. Arastirici ve gelistirici olun. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartisin. Baskalarinin fikirlerine saygili olun. Vataninizi ve milletinizi sevip, yüceltmek için çalisin. Gittiginiz her yerde sevgiyi, saygiyi, kardesligi ve barisi yesertiniz. Sizlerin ve ailenizin birlikte, saglikli, basarili ve mutlu olmasini diliyorum. Yeni görev yerleriniz hayirli ugurlu olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284