Ilkokul Müdürlerine Okul Sütü Semineri Verildi

Milli Egitim Bakanligi, Saglik Bakanligi ve Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan ögrencilere süt içme aliskanligi kazandirabilmek maksadiyla hayata geçirilen ‘Okul Sütü’ projesi hakkinda ilimizde Ilkokul Müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantisi yapildi.

Ilkokul Müdürlerine Okul Sütü Semineri Verildi

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Salonu’nda yapilan toplantiya Ilimiz Merkez ve Kâzimkarabekir ilçemizde bulunan ilkokullarin müdürleri katildi.
Toplantida okullarda dagitilacak süt hakkinda Anadolu Saglik Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtas tarafindan okul müdürlerine bilgiler verildi.
Serkan Demirtas konusmasinda Okul çagi dönemde sütün önemine dair vurgu yaparak, “Büyüme ve gelisme sürecinin oldugu dönemde alinacak koruyucu önlemler ileri ki dönemler için çok etkilidir. Bu nedenle hizli ögrenme ve anlamanin çok hizli oldugu okul çagi dönemi çocuklara süt içme aliskanliginin kazandirilacagi çok önemli bir firsat dönemidir. Müdürlerimiz öncelikle okullarda kabul komisyonlari olusturmak, ilgili afislerin ögrencilerin görebilecegi yerlerde olmasini saglamak ve okul ögretmen ile ögrencilerine konu hakkinda bilgilendirmede bulunmakla görevlidir. Bunun yaninda müdürler velileri bilgilendirmek, süt dagitim öncesinde okul sütü dagitim izin formunun doldurulmasini saglamak ve velileri tarafindan süt içilmesine izin verilmeyen ögrencileri il/ilçe Milli Egitim Müdürlügü´ne bildirilmesini ve bu ögrencilerin program disi tutulmasini saglamakla yükümlüdür” dedi.
Program okul müdürlerinin ilgili konular hakkindaki sorularinin yanitlanmasi ile son buldu.
2012 – 2013 egitim-ögretim yilinin ikinci döneminde baslayacak süt dagitiminin Pazartesi, Çarsamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün yapilacagi bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284