Irfan Ataseven Fen Lisesi’nin Olimpiyat Basarisi

Uluslararasi Tasarim Olimpiyati’nda basarilariyla ilimizi temsil eden Irfan Ataseven Fen Lisesi ögrencileri, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret etti.

Irfan Ataseven Fen Lisesi’nin Olimpiyat Basarisi

Irfan Ataseven Fen Lisesi Okul Müdürü Yavuz Selimoglu basarilari ile ilgili olarak “Ögrencilerimiz Zeynep Islek ve Fatma Gök, Teknoloji Tasarim Dernegi tarafindan bu yil onuncusu düzenlenen Uluslararasi Tasarim Olimpiyati’nda 5850 tasarim projesinin önüne geçerek 50 finalist arasina girmeyi basarmislardir. ‘Dördü Bir Arada’ adini verdikleri ürünlerin pratik sunulmasini amaçladiklari proje ile Karaman’i, Ankara’da 24-25-26 Mayis’ta düzenlenen final sergisinde temsil etmislerdir.” dedi.
Proje Sorumlusu Biyoloji Ögretmeni Mehmet Emin Eren, Tasarlanacak Çok Sey Var slogani ile baslayan yarismalarla ilgili “Uzun bir yarisma süresi ve elemeler sonunda; Birçok Avrupa, Amerika, Afrika, Asya ülkesi ve ülkemizden katilan tasarim projesi içerisinden ilk 50 finalist lise kategorisinde, 66 proje de ortaokul kategorisinde Ankara’da Final Sergisine katilmak için seçilmislerdir. Prototipini yaptiklari tasarim projelerini, etkili bir sunum ile binlerce ziyaretçiye anlatmislardir. Ilimizi uluslararasi bir yarismada tanitmanin heyecanini yasamislar.” seklinde konustu.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu “Amacimiz her alanda ilimizi ve milletimizi en iyi sekilde temsil edecek ögrenciler yetistirmektir. Basarilarindan dolayi proje sahibi ögrencilerimizi ve onlarin yönlendirilmesinde emegi geçen idareci ve ögretmenlerimizi tebrik ediyorum.” diyerek ögrencilere basarilar diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284