İş İnsanı Karakoca “Usta-Çırak Buluşması”nın Konuğu Oldu

Mesleki eğitime katkı sunulması amacıyla Mevlana Kalkınma Ajansı ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Mesleki Eğitim” teması kapsamında düzenlenen “Usta-Çırak Buluşması” yapıldı.

İş İnsanı Karakoca “Usta-Çırak Buluşması”nın Konuğu Oldu

İlimiz Valisi Fahri Meral’in de katıldığı programda mesleki eğitime katkı sunmak ve bu alanda öğrenim gören öğrencilere mesleklerini daha iyi tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen “Usta - Çırak Buluşması”nda Elif Makina Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karokoca programa konuşmacı olarak katılırken konuşmada Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine deneyimlerini anlattı. 
Eğitimin temel amacının çok para kazanmak değil işini çok iyi yapan nitelikli insanlar yetiştirmek olduğunu söyleyen Vali Meral, bugün ülkemizin nitelikli ve kalifiyeli insanlara ihtiyacı olduğunu dile getirerek, kişinin hangi mesleği yaptığının önemli olmadığını, önemli olan kişinin işini en güzel ve layıkıyla yapıyor olmasının ülkemizin geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti. Hayatı zorluklar içerisinde geçmiş ama mücadelesiyle ve çok çalışması sayesinde elde ettiği kazanımlarıyla bu topluma rol model olmuş Recep Karakoca’nın çok güzel bir örnek olduğunu belirtti. Bu ülkeyi seven insanlar olarak çok çalışmak durumundayız diyen Vali Meral, sizlerin biz idarecilerden herhangi bir talebi olması durumunda devlet olarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikle her zaman yanınızda olacağız.
“Mesleki Eğitim” teması kapsamında düzenlenen “Usta Çırak Buluşması”nda bir konuşma yapan Vali Fahri Meral; hangi mesleği yaparsa yapsın işini en iyi yapan insanların memleketine en faydalı olan insanlar olduğunu belirterek bu ülkeyi seven insanlar olarak her alanda çok çalışmamız gerektiğini söyledi. Programda, 20 yıl önce Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan ve öğrencilere tecrübelerini aktaran iş insanı Karakoca, 20 yıl önce mezun olduğu okuluna PLC cihazı hediye etti.
Hediye ve plaket takdiminin ardından sona eren programa Vali Fahri Meral’in yanı sıra, Ayrancı Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar,  MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İŞGEM Müdürü Ali Kantürk, Elif Makine Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakoca, il genel meclis üyeleri, okul idaresi ve öğrenciler katıldı. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284