İşbirliği Protokolleri İçin İmzalar Atıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yunus Emre Kültür Vakfı arasında işbirliği protokolleri imzalandı.

İşbirliği Protokolleri İçin İmzalar Atıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık ve Yunus Emre Kültür Vakfı Genel Müdürü Mehmet Emin Uyan katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kanalıyla tarımsal kursların açılması ve bu kurslarda başarılı olan kursiyerlere kurs sonunda sertifika verilmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca imzalanan bir diğer protokolde ise Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında değerler eğitimine dair seminerler verilmesi için Yunus Emre Kültür Vakfı ile işbirliği protokolünün imzaları atıldı. İmzalanan protokol ile değerler eğitimi konusunda öğrencilere Yunus Emre Kültür Vakfı görevlileri tarafından seminerler verilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, imzalanan işbirliği protokollerinin kurumlar için hayırlı olmasını diledi. İl Müdürü Kuntoğlu, Müdürlüğümüz ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalan işbirliği protokolü ile fertlerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyu devam etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

“Yetişkinlerin sürekli eğitimini sağlamak için gerekli tedbirleri almak bir eğitim görevidir”

Gençlerin eğitiminin yanında, hayata ve iş alanlarına olumlu bir şekilde uymalarına yardımcı olmak üzere böyle bir protokole imza attıklarının altını çizen Kuntoğlu, “Yetişkinlerin sürekli eğitimini sağlamak için gerekli tedbirleri almak bir eğitim görevidir. Milli Eğitim Temel Kanunda ´Milli eğitimin amaçları yalnız resmi ve özel eğitim kurumlarında değil, aynı zamanda evde, çevrede, işyerlerinde, her yerde ve her fırsatta gerçekleştirilmeye çalışılır´ hükümleri yer almaktadır. Bu hüküm çerçevesinde kurumların birbirlerinin imkanlarından karşılıklı olarak yararlanması sözü edilen amaçlara ulaşılması bakımdan önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan bireylerin yetişmesi bizler için önem arz etmektedir”

Değerler eğitimine ayrı bir parantez açan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Yetişen neslin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan bireyler olarak yetişmesi ve geleceğe hazırlanması ihtiyacı her zaman hayatiyetini koruyan bir husus olarak kendini göstermektedir.” dedi.

Program, imzalanan işbirliği protokolleri ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284