Kaldırımlar Dergisi Yayın Hayatına Merhaba Dedi

Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Sude Naz Koyuncu ile Elif Su Gün, Okul Müdürü Ahmet Aydoğdu ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasan Aykut’la İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret ederek ilk sayısıyla yayın hayatına başlayan Kaldırımlar dergisini tanıttılar.

Kaldırımlar Dergisi Yayın Hayatına Merhaba Dedi

Ziyarette Sude Naz Koyuncu ve Elif Su Gün ilk sayısıyla yayın hayatındaki yerini alan kültür, edebiyat ve düşünce dergisi Kaldırımlar’a ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a bilgiler verdi.

Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri olarak salgın döneminde arkadaşlarıyla uzak kalmalarına rağmen bir araya gelerek dergi çıkardıklarını ifade eden Sude Naz Koyuncu derginin içeriğinin kendi hisleri ile yazdıkları denemelerinden oluştuğunu söyledi.

Elif Su Gün ise okullarında bulunan ve KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının destekleriyle açılan masaüstü yayıncılık matbaasında dergiyi bastıklarını belirtti. Elif Su Gün, “Okul Müdürümüz Ahmet Aydoğdu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şeref Acar ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasan Aykut’un destekleriyle, dizgi ve baskı çalışmalarını tamamen arkadaşlarımızın kendi emekleri ile hazırladıkları bir Kültür edebiyat ve düşünce dergisi olan Kaldırımlar, 1’inci sayısıyla yayın hayatına başladı. Dergimizin çıkarılmasında emeği olan idarecilerimize, öğretmenlerimize ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Dizgiden baskıya kadar her aşamada öğrencilerin emekleriyle oluşturulan derginin yayın hayatına başlamasından dolayı Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin hayatlarında kalıcı bir eser bıraktığının altını çizdi. Üretmenin, fikirlerle gelişmenin okuyan, düşünen, yazan bireylerle topluma taşınarak daha büyük etkiye dönüşeceğini ifade eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Yayın hayatına başlayan genç yazarların yolu açık, kalemleri haktan yana daima güçlü olsun.” dedi.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğrafların ardından genç yazarların dergi takdimi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284