Kale İlkokulu'nda “Ailede Ruh Sağlığı ve Aile İçi İletişim” Konferansı

Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi öncülüğünde Kadın hakları günü münasebetiyle Kale İlköğretim Okulu’nda “Ailede Ruh Sağlığı ve Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenlendi.

Kale İlkokulu'nda “Ailede Ruh Sağlığı ve Aile İçi İletişim” Konferansı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikologu Şeyda Çakmaker ile Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmeni Derya Dikdere tarafından ortaklaşa verilen seminere yaklaşık 120 veli katıldı. 
Karaman Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aynan Çolakoğlu seminerde yaptığı konuşmada aile içi iletişimin öneminden ve çocukların gelişiminde ailenin öneminden bahsetti. Çolakoğlu konuşmasında “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur diyerek 84 yıl önce kadın-erkek eşitliğinin önemini vurgulamıştır. Ülkemizde tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarının 84 yılını ve tüm kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları gününü kutluyoruz 31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerinde tüm siyasi partilerin kadın adaylara daha fazla yer vermesini istiyoruz. Cinsiyet eşitliğinin kötü görüntüleri düzeltilebilir. Bu konu duyarlı olmalarını diliyor ve çağrıda bulunuyoruz”dedi.
Aileye verdiği önemle sözlerine devam eden Çolakoğlu “05 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 14.00’de Kale İlköğretim Okulu’nda “Ailede Ruh Sağlığı” ve “Aile İçi İletişim” konulu seminer gerçekleştirdik. Sağlık; ruhen ve bedenen tam bir iyilik halidir. İnsan; biyopsikososyal bir varlıktır. Biyolojik ruhsal sosyal yapılarımız birbiri ile sürekli iletişim halindedir. Ruh sağlığı ise; beden sağlığı, mutlu aile, üretkenlik, verimli ekonomik yaşam, sağlıklı sosyal hayat ve kişiler arası ilişki ile bağlantılıdır. Bu konuda yetkili ve bilgili kişilerden yardım istedik. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden Psikolog Şeyda Çakmaker, Milli Eğitim Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Derya Dikdere hanımefendilerden destekleri ile aileleri bilgilendirdik. Sizlere ışık tutabildik ise ne mutlu bizlere. Destek veren birimlerimize ve yetkililerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.
Seminerden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler zamanın yetersiz olduğunu, daha geniş bir zamanda tekrarını istediklerini belirttiler. Dernek Başkanı Aynan Çolakoğlu davet edilmeleri halinde memnuniyetle seminerin tekrarını düzenleyebileceklerini beyan ettiler. Programın sonunda Okul müdürü Emin Uğuz tarafından Dernek Başkanı Aynan Çolakoğlu’na, Müdür Yardımcısı Ayşegül Ünlütürk Özkan tarafından Psikolog Şeyda Çakmaker’e ve Rehber öğretmen Tuğba Kuş tarafından Rehber öğretmen Derya Dikdere’ye çiçek takdim edildi. Haber: Merve Ceylan


 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284