Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz: “Kmü, Yeni Kurulan Üniversitelerin Birer Tabela Üniversitesi Olmadiklarinin En Büyük Kanitidir”

Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz “Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yeni kurulan üniversitelerin birer tabela üniversitesi olmadiklarinin en büyük kanitidir.” dedi.

Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz: “Kmü, Yeni Kurulan Üniversitelerin Birer Tabela Üniversitesi Olmadiklarinin En Büyük Kanitidir”
Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Valisi Murat Koca ile il ve üniversite protokolü de hazir bulundu.   
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversiteyi tanitan slayt esliginde Bakan Yilmaz’i bilgilendirdi. Gökmen sunumunda KMÜ’nün özellikle Türk dili ve gida alaninda diger üniversitelerden önüne çiktigini söyleyerek, ”Ders programlarimizi hazirlarken sanayici, is adamlari ve bürokratlardan destek aliyoruz. Bu da ülkemiz için bir ilktir.” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin yaptigi Türkiye’nin en girisimci üniversiteleri siralamasinda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nin 43. sirada yer alarak büyük bir basariya imza attigini belirtti.
Gökmen; üniversiteler gelisemezse sehirlerin de gelisemeyecegini vurgulayarak “Biz KOP’a (Konya Ovasi Projesi) aktarilan kaynaklardan üniversitelere de tahsis edilmesini istiyoruz. Üniversitemiz oldukça gelismis olmasina ragmen Karaman kentinin yeterli cazibeye sahip olmamasindan ötürü, üniversitemizin tercih edilirligi azalmaktadir.” dedi. Yeterli ödenek saglanmasi halinde yaptirilacak lojmanin üniversitenin ve kentin tercih edilirligini artiracagini da sözlerine ekledi.
Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz üniversitenin gelismesinde emegi geçen herkese tesekkür ederek söyle konustu: “2007 yilinda yeni üniversiteler kurulurken bu üniversitelerin tabela üniversitesi olmaktan öteye geçemeyecegini söyleyenler vardi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi bu savin dogru olmadiginin en büyük kanitidir.”
Bakan Yilmaz’dan Ek Ödenek Müjdesi
Bakan Yilmaz, KMÜ’nün 2 milyon TL’lik ek ödenek talebinin onaylandiginin da müjdesini verdi. Dünyada ekonomik kriz yasandigini ve birçok ülkenin üniversite ödeneklerini kesmesine ragmen hükümet olarak böyle bir uygulama yapmadiklarini belirterek ”Bunun meyvelerini önümüzdeki dönemlerde alacagimiza inaniyoruz.” dedi.
Üniversiteye saglanan ek ödenekle birlikte fiziki yatirimlarin en kisa sürede tamamlanacagina inandigini söyleyen Bakan Yilmaz, “Fiziki gelismenin disinda üniversitenin ruhu önemli. Yeni nesil üniversitelerde kurucu rektörler olarak sizin olusturacaginiz kültür, sonraki nesillere aktarilacaktir.” seklinde konustu.
Yilmaz, günümüzde üniversitelerin artik modern üniversite tanimindan ziyade, girisimci üniversite kimligi edinmesinin daha önemli oldugunu vurguladi. Tüm kesimlerle isbirligi yapan, içine kapali degil, çevresiyle açik iliskiler kuran üniversitelerin öne geçtigini belirtti.
Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz üniversitelerin sehirden kopmadan birlikte var olmasi gerektigini belirterek, “Vatandasimiz hiçbir engele takilmadan elini kollunu sallayarak üniversitelere, bu benim üniversitem, diyerek girebilmeli. Üniversiteler yüksek duvarlarin ardinda olmamali.” ifadelerini kullandi. Yilmaz, vatandaslarin üniversitenin olanaklarindan faydalanmasi gerektigini vurgulayarak, arastirma laboratuarindan spor sahalarina kadar üniversitenin sosyal bilimsel tüm alanlarinin kullanilabilmesini önerdi.
Ziyaret, Kalkinma Bakan’i Cevdet Yilmaz’a Prof. Dr. Sabri Gökmen’in KMÜ’lü ögrenciler tarafindan dokunan kök boya imalatli halinin takdim edilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284