Kan Bağışı Hayat Kurtarır!

Dil, din, ırk ve coğrafya gibi hiçbir ayırım gözetmeden yeryüzünde yardıma ihtiyaç duyan, tüm insanlığa hizmet eden yardım kuruluşu Türk Kızılayı´nın tanıtımı ve kan bağışı konusunda okullardaki idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler üzerinde bilinç uyandırmak ve farkındalık oluşturmak için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kan Bağışı Hayat Kurtarır!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Türk Kızılay Derneği Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Şube Müdürü Aziz Demir, Türk Kızılay Derneği Konya Bölgesi temsilcileri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“Türk Kızılayı yüzyıllardan beri hem Türkiye’de hem de dünyada gönülden hizmet eden bir teşkilat”

Programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptı. Türk Kızılayı´nın kuruluş amacından bahseden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “ Türk Kızılayı yüzyıllardan beri hem Türkiye’de hem de dünyada gerçekten gönülden hizmet eden, insanın acısını hafifletmeye çalışan, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşan ve bunları yaparken de hiçbir beklentisi olmayan bir teşkilattır” dedi.

“İyilikler ve güzellikler bir suya atılan taş gibidir. O taş halka halka büyür ve tüm çevreyi kapsar”

Son on yılda yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyoruz diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Kuntoğlu, “Dünyanın neresinde olursa olsun bir savaş ya da doğal afet varsa bir karşılık beklemeden Türk Kızılayı insanlığın hizmetinde. Bugün Türk Kızılayı´nın tanıtımının yanında kan bağışı konusunda da arkadaşlarımız bilgiler verecek. Kan bağışı bir hayatın kurtarılması açısından çok önemli. Bu toplantıda almış olduğunuz bilgileri öğrencilerinizle, meslektaşlarınızla ve arkadaşlarınızla paylaşın. Unutmayalım ki iyilikler ve güzellikler bir suya atılan taş gibidir. O taş halka halka büyür ve tüm çevreyi kapsar. İnşallah bu toplantı iyiliklerinin artmasına vesile olur. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Kan Bağışı Kazanımı Personeli Özlem Arslan Kuru tarafından Türk Kızılayı´nın tanıtımı ve kan bağışının Karaman’da yaygınlaştırılması konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

Programda ayrıca kan bağışıyla ilgili öğrencilerin hazırlamış olduğu müzik gösteresini davetliler ilgiyle izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284