Karaman AKUB Ekiplerinin Çalışmaları Devam Ediyor

Afet ve acil durum hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığının 81 ilin millî eğitim müdürlüklerine arama-kurtarma ve tahliye ekipleri kurulması yönünde verdiği talimat doğrultusunda oluşturulan Karaman Arama Kurtarma Ekipleri, olası afetlere hazırlıklı olabilmek adına eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Karaman AKUB Ekiplerinin Çalışmaları Devam Ediyor

Ülkemizde meydana gelebilecek acil durum, afet ve olağan dışı durumlarda müdahale ekiplerine etkin ve hızlı destek sağlamak amacıyla Bakanlık merkez ve il millî eğitim müdürlüklerinde sivil savunma uzmanlığı ve il işyeri, sağlık ve güvenlik birimleri (İl İSGB) bünyesinde, eğitimli ve donanımlı Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü AKUB ekipleri oluşturuldu.

Karaman’da 30 personel 10 saatlik "Arama, Kurtarma ve Tahliye Eğitimi Semineri" eğitimi ve sonrasında 32 saatlik "Arama Kurtarma Ekibi Eğitimi Kursunu" başarı ile tamamladı. AKUB ekiplerinde yer alan personeller aynı zamanda AFAD gönüllüsü olması, afet ve acil durumlarda AFAD ile koordineli bir şekilde çalışması hedefleniyor.

Afet ve acil durumlarda AFAD ekipleri ile koordineli çalışacak, tamamı gönüllü öğretmenlerden ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü personelinden oluşan Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekiplerinin eğitimleri yıllık çalışma planlarına uygun şekilde tatbikat, eğitim gibi faaliyetler periyodik olarak devam ediyor.

Zengen Köyü, Yollarbaşı Köyü ve Kâzımkarabekir İlçesinde üç gün uygulamalı eğitim gören personeli ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, eğitim kurumlarında afete hazırlık kültürünün geliştirilmesi, afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması ile afet öncesi, sırası ve sonrasında öğrenci ve çalışanlara doğru davranış şekillerinin kazandırılması için bu tür çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.

Mehmet Çalışkan, “Ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumundan kaynaklanan jeo-stratejik önemi ile doğal afetler bakımından riskli bölgede yer almasından kaynaklı yaşanabilecek afetler, salgın hastalıklar, küresel iklim değişikliği, savaş, deprem, sel, çığ, heyelan ve yangın felaketi gibi oluşabilecek durumların can ve mal kaybına yol açabileceği bilinmektedir. İşte tam da bu noktada Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan AKUB ekibi bu tür olası afet durumunda sahada olabilmek için kuruldu. Ekibimiz eğitimlerden edindikleri tecrübeleri hem sahada hem de okullarda yapılan eğitim ve tatbikatlarda uygulama imkânı bularak geniş kitlelere afet bilincini de kazandırmış olacaklar. Bu ekipte gönüllü olarak yer alan öğretmenlerimize, Müdürlüğümüz eğitmenlerine ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284