Karaman BİLSEM, Bilim Ve Sanat Festivalinde

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’da düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali’nde ilimizi temsil eden Karaman BİLSEM öğretmen ve öğrencileri, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Karaman BİLSEM, Bilim Ve Sanat Festivalinde

Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali, öğrencilerin ilgi alanları göz önünde bulundurularak güzel sanatlar, yaratıcı yazarlık, edebiyat, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zekâ oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü ve benzeri alanlarda ürettikleri paylaşmaları, deneyim kazanmaları ve bu alanlarda iş birliğini artırmaları amacıyla 16-20 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.

Karaman BİLSEM Müdürü Ayhan Zerman, festival kapsamında gerçekleştirilen yarışma, sergi, atölye çalışmaları ve söyleşilerle ilgili İl Müdürü Kuntoğlu’na bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, Türkiye Zeka Vakfı ve Ulusal Tales Matematik Yarışmalarında finale kalan çalışmalarıyla, ilimizi ülkemizin çeşitli bölgelerinde temsil edecek olmalarının heyecanını paylaştılar.

BİLSEM’de tropik bitkilerin yetiştirildiği botanik ünitesinin yanı sıra hayvan gelişim atölyesinin de açılışa hazırlandığından bahseden BİLSEM Müdürü Zerman, Turkcell Zeka Küpü projesi ile yeni nesil robotik kodlama ve STEM laboratuvarına kavuştuklarını ifade etti.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Bilim ve Sanat Merkezlerinin ilimiz ve ülkemiz açısından yerli ve milli bir şuurla yetişecek öğrencilere sunduğu imkânlar sebebiyle büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Bu olanaklardan tüm öğretmenlerimizin yararlanabileceğini vurgulayan Kuntoğlu başarılı öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284