Karaman Fatih Lisesi KMÜ’yü Ziyaret Etti

Karaman Fatih Lisesi 12. sinif ögrencileri Rehber ögretmen Ugur Sari ve Beden Egitimi ögretmeni Seyfettin Sahin esliginde KMÜ’ye ziyarette bulundu. Sayisal, sözel ve esit agirlik olmak üzere üç bölümden 77 ögrencinin katildigi ziyarette üniversiteyi tanitici materyaller verilerek slaytlar esliginde sunumlar yapildi.

Karaman Fatih Lisesi KMÜ’yü Ziyaret Etti



KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda gerçeklestirilen programin açis konusmasini yapan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, KMÜ’nün 2007 yilinda kurulmus bir üniversite olmasina ragmen diger üniversitelerle boy ölçüsebilecek durumda oldugunu belirterek, üniversitelerin egitim açisindan artik pek bir farki kalmadigini ifade etti. Ögrencilere, üniversiteleri iyi arastirmalari tavsiyesinde bulunan Tüfekci sözlerini söyle sürdürdü: “Baska illerde üniversite okumanin çesitli zorluklari var. Arzu ederiz ki ögrencilerimiz memleketlerinde okusunlar, hem kendileri hem de ailelerinin ekonomik anlamda zorluk yasamamalari adina tercih yaparken bu faktörleri de göz önünde bulundursunlar.”
KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci’nin ardindan söz alan KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kiray, slaytlar esliginde üniversitedeki fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, yemekhane, spor tesisleri, alisveris merkezi, ulasim ve barinma hizmetleri hakkinda sunumlar yaparak, ögrencileri bilgilendirdi.
KMÜ Ögrenci Isleri Daire Baskani Mevlüt Balta ise konusmasinda, üniversitelerin isimlerinin etiket açisindan önemli bir kistas oldugunu fakat egitim kalitesi açisindan üniversiteler arasinda hiçbir fark bulunmadigini ifade ederek, “Puani yüksek olan üniversite daha iyi egitim verir algisi yanlis bir algidir. Puanlar olusturulurken üniversitenin kuruldugu yil, bulundugu ilin nüfusu ve jeopolitik yapisi gibi faktörler rol oynuyor. Artik üniversiteler arasinda egitim anlaminda çok büyük farklar yok. Avantaj ve dezavantajlari göz önünde bulundurarak, tercihlerinizi ona göre yapin.” çagrisinda bulundu.
Daha sonra KMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Anabilim Dali ögretim elemani Arastirma Görevlisi Birol Ay biyomühendisligin tanimini yaparak ögrencilere biyomühendislik alanindaki farkli bölümler hakkinda bilgi verdi. Ögrencilere teknolojik yenilikler ile biyomühendislik çatisi altinda yapilan arastirmalar ve çalismalari aktaran Ay ögrencilerin sorularini da yanitladi.
KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümü ögretim elemani Ars. Gör. Nazan Sahbaz da iktisat bölümünden mezun olanlarin is bulma konusunda problem yasamayacaklarini vurgulayarak, ögrencilere bu bölümden mezun olmalari durumunda hangi asamalardan geçecekleri ve hangi sinavlara girecekleri konusunda bilgi verdi. Sahbaz: “Iktisat mezunlari özel ve kamu kuruluslari olmak üzere her alanda is bulabilir. Ayrica iktisat bölümü okuyanlarin veya mezun olanlarin, Ingilizce ve bilgisayar teknolojilerine hakim durumda olmalari is bulma konusunda kendilerine avantaj saglayacaktir.” diye konustu.
KMÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Ertug Ergürer, arkeolojinin çalisma ve arastirma alanlari hakkinda ögrencilere bilgi vererek, bu bölümü tercih edecek olan ögrencilerin öncelikle meslegi sevmeleri, tarih ve kültür meraklisi, açik alanda çalisma yapmaya yatkin ve iyi bir gözlemci olmalari gerektigini hatirlatarak, arkeoloji mezunlarinin çalisma alanlarindan ve istihdam edildikleri kurumlardan bahsetti.
KMÜ Genç Arastirmacilar Ögrenci Toplulugu Baskani Cuma Bozkurt ile Genç Vizyon Ögrenci Toplulugu Baskani Mehmet Yoldas da etkinlige katilanlar arasindaydi. Biyoloji bölümü 4. sinif ögrencisi olan Bozkurt konusmasinda, gelecegini düsünen ögrenciler için KMÜ’nün iyi bir tercih olacagini söyleyerek, konusmasini söyle sürdürdü: “KMÜ yeni kurulan üniversiteler arasinda en çok gelisim saglayan üniversitedir. Aileden uzak baska yerlerde okumak hevesi ile yanlis tercihler yapmayin. Kendi ilinizde rahat ve huzurlu bir sekilde egitim görün. Üniversitemiz yeni oldugu için teknolojik ve fiziki yapisi ile her sey en yeni haliyle sizlere sunuluyor. Ayni imkanlari farkli üniversitelerde bulmaniz zor.” Isletme bölümü 4. sinif ögrencisi olan Yoldas ise dört yil önceye oranla çok daha fazla imkana sahip olduklarinin altini çizerek, ögrencilere KMÜ’ye geldikleri takdirde kisisel gelisim ve kariyer planlamalari konusunda yardimci olmak için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.
Piri Reis Konferans Salonundaki sunumlarin ve bilgilendirmenin ardindan ögrencilere yerleskedeki kapali spor salonu tanitildi. Kapali spor salonunda ögrencilerle tanisan KMÜ Beden Egitim ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, ögrencilere bu bölümde okumalari için gerekli olan sinavlar ve asamalar hakkinda bilgi verdi.
Ziyaret, yerleske gezisinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284