Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde Mezuniyet Coşkusu

Karaman Güzel Sanatlar Lisesinin dört yıllık serüveni sona eren 12’nci sınıf öğrencileri mezun olmanın hem sevincini hem de üzüntüsünü bir arada yaşadılar.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde Mezuniyet Coşkusu

Karaman Güzel Sanatlar Konser Salonu’nda gerçekleşen 9’uncu kuşak mezuniyet törenine İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören öncesi İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Karaman” temalı resim sergisini gezdi. Yetenekli öğrencilerin birbirinden güzel eserlerini inceleyen İl Müdürü Çalışkan resimler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Sergi sonrası salon programı saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Program, 12’nci müzik ve görsel sanatlar öğrencilerinin Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde geçirdikleri 4 yıllık anılarını konu alan slayt gösterisiyle devam etti. Ardından 12’nci sınıf dönem birincileri Adnan Candan ve Gökdeniz Kaplan mezuniyet kütüğüne isimlerini çakarak plaketlerini İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’dan aldılar. Dönem birincileri Adnan Candan ve Gökdeniz Kaplan, okula veda ettikleri için hüzünlü yeni bir başlangıç için ise heyecanlı olduklarını belirttiler.

Düzenlenen programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mezuniyet törenine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. “Bir işi başarmak istiyorsanız önce inanmanız gerekir” diyerek sözlerini sürdüren Çalışkan, “Çünkü bütün işlerin başı inanmaktan geçer. Karaman Güzel Sanatlar Lisesinin farklı bir boyutu, içeriği, hissiyatı ve estetik yönü var. Bizim kültürümüzde iki tane önemli unsur vardır. Bir tanesi kültürel mirasımızdır diğeri de estetiktir. Biz büyükleri olarak gençlerimize kültürel mirası aktarmaya devam ediyoruz. Kültürel mirasımızı aktarırken estetik duygularıyla birlikte tarihimizin kodlarıyla yoğuruyoruz. Öğrencilerimizin lise dönemini sona ererken yeni eğitim hayatı için adım atıyorlar. Yeni hayatlarında Rabbim yollarını ve bahtlarını açık etsin. Gençlerimiz heyecanlarını ve umutlarını hiç kaybetmesinler. Bundan sonraki eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Okul Müdürü Serkan Demirtaş, “Son ders” isimli konuşmasında öğrencilerini mezun etme gururunu yaşarken okuldan ayrılacaklarından dolayı konuşmasında duygu dolu anlar yaşadı ve yaşattı.

Velilerin cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdiği program, müzik dinleti sonrasından öğrencilerin kep atmasıyla ve mezuniyet pastasının kesilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284