Karaman’da 10 Bin Ögrenci Hem Kitap Okuyacak Hem De Agaç Dikecek

Kutlu Dogum Haftasi etkinlikleri kapsaminda 10 bin ögrenci 4 ayri kategoride sinava girecek, 70 bin metrekarelik bir alanda da agaç dikme kampanyasi yapilacak

Karaman’da 10 Bin Ögrenci Hem Kitap Okuyacak Hem De Agaç Dikecek
Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi (KAREGDER) ile Karaman Il Müftülügü Kutlu Dogum Haftasi Etkinlikleri kapsaminda bir yarisma ve agaç dikme kampanyasi düzenleyecek. Uygulama ve katilim hedefi yönünden Türkiye’de ilk olacagi belirtilen yarismada Karaman genelinde 10 bin ögrencinin katilmasinin planlandigi 4 ayri kategoride ögrenciler Peygamberimizin hayatindan sinav olacaklar. Diger proje kapsaminda da Karaman’da 2 ayri yerde toplam alani 70 bin metrekare olan bir alanda sahabe efendilerimiz adina fidan dikilecek.
KAREGDER ve Karaman Il Müftülügü dernek binasinda söz konusu programlarla ilgili basin toplantisi yaptilar. Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci yaptigi konusmasinda, gelecek nesillerin saglikli yetismesi noktasinda düzenlenecek programlarin çok önemli olduguna dikkatleri çekti. Degirmenci, söz konusu projeler kapsaminda hem Peygamber efendimizin hayatinin yapilacak sinav öncesi en etkili sekilde okunacagini hem de adina fidan dikilecek sahabe efendilerimizin örnek hayatlarinin aile içinde gündeme gelecegini belirterek “Bu programlar gelecek nesillerin yetismesinde farkli bir kilometre tasi olacak. Öncesi ve sonrasi ile verilecek ödüllerle ve yasanilacak heyecanlarla ögrenciler için unutulmayacak bir hatira olarak zihinlerde kalacak.” dedi. 10 bin ögrenci ile ailelerinin de ortak olacagi heyecanin farkli ve güzel bir anlami olacagina da dikkatleri çeken Degirmenci, KAREGDER-Karaman Il Müftülügü tarafindan ortaklasa yürütülecek etkinliklere tüm Karamanlilarin her anlamda destek verecek olmasinin da önemli oldugunu dile getirdi.
Son basvuru tarihi 12 Mart olan yarismaya 3 bin kisi adini yazdirdi
KAREGDER Baskan Yardimcisi Abdülkadir Gök de yaptigi konusmada sinav ve agaç dikme kampanyasi ile ilgili bilgi verdi. Kitap okuma sinavinin ikinci siniftan on ikinci sinifa kadar ögrenciler arasinda 4 ayri kategoride yapilacagini belirten Gök, Peygamberin küçük arkadaslari, Canim Peygamberim, Siyeri Nebi ve Efendimiz (Muhtasar) adli kitaplardan 50 kisilik uzman bir ekip tarafindan 63 er adet soru hazirlanarak il geneli sinav yapilacagini belirtti. Toplamda 92 ögrencinin ödüllendirilecegi yarismada genel basari noktasinda ilk 3 e giren okullarin ve ögretmenlerinin de ödüllendirilecegi söyleyen Gök “Diz üstü bilgisayardan bisiklete, fotograf makinasindan mp4 e kadar çok degisik hediyelerimiz var. Amacimiz ögrencilerin hem kitap okumalarina vesile olmak, hem de sinav öncesi yapacaklari hazirlikla onlarin öz güvenlerinin artmasina katkida bulunabilmek.” dedi.
Agaç dikme kampanyasinda da sahabe efendilerimiz adina Karaman’da Urgan mahallesinde ve Kilbasan Beldesi’nde fidan dikilecegini söyleyen Gök, toplam alanin yaklasik 70 bin metrekare oldugunu söyledi. Dikilecek 80-150 cm lik fidanlarin damlama sulama yöntemi ile bakiminin yapilacagini dile getiren Gök, Karaman genelinde 10 bin kisinin bu çalismaya katilmasini hedeflediklerini belirtti. Projelerle ilgili tüm bilgilerin www.secyildizini.com adli web sitesinden ögrenilebilecegini ifade eden Gök, tüm amaçlarinin örnek sahsiyetler Peygamber efendimiz ve sahabe efendilerimizin daha iyi taninmasi, bu süreçte farkli bir heyecanin yasanmasi ve agaçlandirma çalismalarina gelecek nesillerin aktif olarak katilmasi oldugunu belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284