Karaman’da 81 Okul Müdürüne Eğitim Verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Liderden Takıma Takımdan Okula Projesi kapsamında Karaman’da 81 okul ve kurum müdürüne eğitimler verildi.

Karaman’da 81 Okul Müdürüne Eğitim Verildi

Hatuniye Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, projenin okul yöneticilerine önemli katkılar sağlayacağını belirterek salgın sürecinin olumsuz etkilerinin azaltılması noktasında faydalı bir çalışma olacağını dile getirdi.

Mehmet Çalışkan, “Millî eğitim camiasının hamuru insan, dolasıyla icra etmiş olduğumuz meslek neticesinde Karaman’da geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Salgın sürecinin öğrencilerimizin üzerinde yaratmış olduğu olumsuz etkilerini öğretmenlerimizle birlikte silerek yolumuza devam etmeliyiz. Bu bağlamda Liderden Takıma Takımdan Okula projesiyle sizlerle bir araya gelerek etkinlikler düzenledik. Sizin enerjinize ve yapacağınız bu tür çalışmalara ihtiyacımız var. Yapacağınız bu etkinlikler sizlerden okullara taşınacak ve buradan edindiğiniz bilgileri öğretmenlerimizle paylaşacaksınız. Eminim ki güzel sonuçlar elde edeceğiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Müdür Yardımcımız İsmail Kılınç’a, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Projenin açış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç projenin içeriğine ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Proje kapsamında okul yöneticilerinin liderlik becerilerinin arıtılmasına yönelik etkinliklerin yer alacağını kaydeden Müdür Yardımcısı Kılınç, “Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 12 Nisan 2019 yılında yayınlamış olduğu Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Yönergesi çerçevesinde ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 2019-2023 yıllarını kapsayan stratejik planında yer alan hedefe göre sınıf ve branş öğretmenlerinin rehberlik hizmetleri becerilerinin artırılması için Liderden Takıma Takımdan Okula projesini uygulamaya geçirdik. İçeriği zengin olan bu proje çerçevesinde sizlerle atölye çalışmalarımız olacak. Çalışmalarımızın çok verimliği geçeceğine inanıyor, projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje kapsamında 2 gün süren eğitim boyunca; rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri amaç, uygulama ve ilkeleri konusunda okullarda olası kriz durumlarında izlenecek yol ve uygulanacak yöntemler hakkında kurum kültürü oluşturmada gerekli olan iletişim becerileri hususunda farkındalık kazandırarak okul müdürlerinin liderlik yönlerini güçlendirme ve geliştirmeye yönelik atölye çalışmaları interaktif bir eğitim gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284