Karaman’da Avrupalı Eğitimci ve Öğrenciler Ağırlandı

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen "Zorbalıktan Dostluğa" isimli Erasmus+ proje ekibi İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret ederek proje ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Karaman’da Avrupalı Eğitimci ve Öğrenciler Ağırlandı

İlimizden Karaman Lisesinin yürütmekte olduğu 'Zorbalıktan Dostluğa' isimli Erasmus+ projesi kapsamında, İtalya, Çekya, Polonya ve Romanya ile ülkemizden Mersin Şehit Mustafa Sarı Ortaokulundan şehrimize gelen öğrenci ve öğretmenler, Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret ederek projenin aşamaları, gerçekleştirilen çalışma ve hareketliliklere ilişkin deneyimlerini aktardılar. Proje hareketliliğinin son halkasının gerçekleştirildiği programda İtalya, Çekya, Polonya ve Romanya ziyaretlerinde proje ekibinin elde ettiği birikimle akran zorbalığına engel olacak iyi uygulamaların paylaşımı, bu konuda toplumsal duyarlığı ve bilinci artıracak faaliyetler gerçekleştirilecek.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan proje çalışmalarıyla ilgili ekipten bilgi aldıktan sonra ülkeler arası farklılıkların ve gelişmişliklerin insanlık yararına ortak deneyime dönüşmesinin önemine değinerek "Burada farklı ülkelerden ilimize gelen 30 öğrenci ve 11 öğretmen ile ülkemiz öğrenci ve öğretmenleri aynı ortak dert etrafında çözüm önerilerini birlikte ele alıyor. Elde edilen başarıların daha fazla kişi üzerinde olumlu etkiye dönüşmesi için ortak bir çaba var. Akran zorbalığının oluşmaması veya giderilmesine yönelik başarılı yöntem ve teknikler, farklı uygulamalar, atölye çalışmaları ve sunumları ile ülkeler arası öğrenci ve eğitimci etkileşimi, iletişimi güçlü tutuluyor. İnanıyorum ki sömürüden uzak, insana hizmet bakış açısına sahip her kültür ve medeniyet insanlığın bugüne olduğu kadar yarınlarına da derin izler bırakacak. Bu düşüncelerle tüm misafirlere hoş geldiniz diyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Günün anısına verilen hediyeler ve çekilen fotoğrafların ardından ziyaret sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284