Karaman’da Yönetici Geliştirme Programı Eğitimleri Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (YÖGEP) eğitimleri, Karaman’da başladı.

Karaman’da Yönetici Geliştirme Programı Eğitimleri Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından okul müdürlerinin mesleki gelişimini desteklemeye yönelik hazırlanan 4 modül halinde planlanan toplam 120 saatlik "Yönetici Geliştirme Programı"(YÖGEP) seminerleri, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde verilmeye başladı.

Karaman genelindeki okul ve kurum yöneticisine yönelik verilecek olan 120 saatlik YÖGEP eğitimlerinin açılış töreni, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın katılımıyla yapılan açılış programında, Millî Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca ve okul müdürleri yer aldı.

Düzenlenen programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, değişen ve gelişen dünya şartlarında her alanda olduğu gibi eğitim alanında da sürekli bir değişim, dönüşüm ve gelişmenin yaşandığını belirterek ve bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi adına okul yöneticilerinin iletişim ve yönetim becerilerine sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Çalışkan, “Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda eğitim yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin güçlendirilmesi adına Yönetici Geliştirme Programı'nı hayata geçirdi. Bu seminerler eğitim liderlerinin bilgi ve becerilerini artırılması noktasında önemli katkılar sağlayacaktır. Sizler bizim okullarımızdaki eğitim liderlerimizsiniz. Sizler ne kadar güçlü olursanız öğretmenlerimiz de o denli güçlü olur. Bu sürecin en verimli şekilde geçeceğinden eminim. Yöneticilerimize ve yavrularımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine ve güçlenmelerine önemli katkılar sağlayacak bu seminerin Karaman eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Programın açış konuşmasını Millî Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca yaptı. Seminere ilişkin katılımcılara bilgiler veren Haşim Tunca, eğitimlerin 31 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirtti. Tunca, “Eğitimlerin ilk modülünde 'Öğretmenin Güçlendirilmesi, Başarı Farklarının Azaltılması', 'Yetenek Yönetimi', 'Deneyim Paylaşımı' konuları ele alınacak. İkinci modülde ise 'Takım Kurma ve Yönetme, İletişim', 'Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim', 'Rehberlik ve Psikolojik Danışma ile Özel Eğitim', 'Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları', 3. modülde 'Okul İklimi ve Kurum Kültürü', 'İnceleme ve Soruşturma Teknikleri', 'Finansal Kaynakların Yönetimi', 'Milli Eğitim Mevzuatı' konuları ele alınacak. Programın 4. modülünde ise 'Proje Yönetimi', 'Dijital Beceriler', Okul Güvenliği', 'Ölçmede Yeni Yaklaşımlar', 'Yönetim Bilişim Sistemleri' konularında eğitimler verilecek.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284