Karaman’ın En Çok Okuyan Okulundan Kütüphane Ziyareti

İlimiz merkez Larende Mahallesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden İbrahim Bey İlkokulu Anasınıfı öğrencileri Ahmet Altınay Kütüphanesi’nin konuğu oldu.

Karaman’ın En Çok Okuyan Okulundan Kütüphane Ziyareti

Karaman’ın en çok kitap okuyan okulu konumunda olan İbrahim Bey İlkokulu’nda eğitim gören Yardımsever Bilginler Sınıfı ile Dürüst Bilginler Sınıfı öğretmenleri öğrencilerinin kütüphaneleri daha yakından tanıması için bir araştırma ve inceleme gezisi düzenledi. Yardımsever Bilginler Sınıfından 15, Dürüst Bilginler Sınıfından 13 olmak üzere toplamda 28 öğrencinin katıldığı araştırma gezisi hakkında bilgi veren Yardımsever Bilginler Sınıfı Öğretmeni Hamdi Parlayıcı açıklamasında “Dürüst Bilginler Sınıfı Öğretmenimiz Özlem Çınar’la beraber sabah grubunda bulunan öğrencilerimize faydalı olacağını düşündüğümüz Kütüphane araştırma ve inceleme gezisini düzenleyelim istedik. Velilerimizde bizlerin bu düşüncelerine destek çıkınca bu program ortaya çıktı. Gezimizin amacı çocuklarımıza küçük yaşta kitap sevgisi bilincini aşılamak. Bu kapsamda velilerimiz ve öğrencilerimizin kütüphanelerden nasıl faydalanabileceklerini yerinde anlatmak istedik. Şuanda velilerimizin çocuklarımızın yaş gruplarına göre kütüphaneden kitap alabilmeleri için üyelik işlemlerini yapıyorlar. Teknoloji çağında çocuklarımızı tablet ve telefondan uzak tutabilmek, aileler arasında teknolojiden uzakta sağlıklı bir iletişim kurabilmek adına kitap okumanın önemine inanıyoruz. Her bir kitap çocuklarımızın hayal gücünü destekler bilincindeyiz. Kütüphanemizde dikkat edilmesi gereken kurallar neler, çocuklarımızın yaş grubuna göre nasıl bir kitap seçimi olmalı gibi konularda öğrencilerimize ve velilerimize gerekli bilgilendirmelerimizi yaptık. Bize bu konuda destek olan Ahmet Altınay Kütüphanesi görevlisi Sayın Hulusi Bey başta olmak üzere okul idarecilerimize, velilerimize teşekkür ederiz” dedi.
 
Kütüphane araştırma ve inceleme gezisinde minik öğrencilere “Kırmızı Başlıklı Kız” kitabı okunurken, program öğrencilerin kitapları incelemesi ve üyelik işlemleriyle sona erdi. Haber: Senem YAVUZASLAN – Mustafa ÖZÜNAL 


 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284