Karamanli Hemsehrimiz Türkiye’de Bir Ilki Basardi

Ankara Nallihan Tapduk Emre Imam Hatip Ortaokulu’nda Müdür olarak görev yapan hemsehrimiz Mustafa Eryigit mesai arkadaslariyla birlikte Türkiye’de bir ilk olan Okul Televizyonunu kurarak yayina basladi.

Karamanli Hemsehrimiz Türkiye’de Bir Ilki Basardi

Egitim ve bilgi kanali olan Tapduk Emre IHO televizyonu Okul Internet sitesi //tapdukemreiho.meb.k12.tr üzerinden yayin yapmakta bütün dünyadan izlenebiliyor.
Gelisen teknolojiyle ögrencilerin, velilerin ve halkimizin bilgiye erisme ve kullanma becerisini artirmayi hedefleyen proje ile Imam Hatip kültürünü kamuoyuna tanitmak ve dini konularda bilinç olusturmakta hedefleniyor.
Televizyonun teknik ve yazilim is ve islemlerini Okul Müdürü Mustafa Eryigit saglarken çekimler ve içerik hazirlama islemlerini Türkçe Ögretmeni Ali Kiryar ve görevli ögrenciler yürütmekte, yayin hazirlama konusunda da su ana kadar Müdür Yardimcisi Turan Simsek, Ugur Çolak, Hakan Ekiz ve görevli ögrenciler aktif olarak görev aldilar.
Tapduk Emre IHO Televizyonu ile; Okulda yapilan dini, akademik, bilimsel ve sosyal çalismalar hakkinda bilgi vermek, okulda gerçeklestirilen projelerin ülkemizdeki diger okullarda uygulanmasini saglamak, toplumumuzda dini bilinç ve hassasiyet olusturmak, ögrencilerin kendini ifade edebilmesini saglamak, diger insanlarla etkili iletisim kurabilmesini saglamak, yapilacak olan ders yayinlari ile ögrencilerin akademik konularda eksikliklerini gidermek, kaçirdiklari dersin tekrar izlenmesini ve takibini saglamak, Ilçenin sosyal ve kültürel degerlerini genis halk kitlelerine ulastirmak, ülkemizdeki diger Imam Hatip Okullarina örnek olmak hedeflenmektedir. Televizyon için stüdyo kurulumu teknik ve teknolojik malzemelerin temini yapilmis kullanilmaya baslanmistir. Içeriklerin hazirlanmasinda ögrenciler büyük bir keyif ile görev almaktadir. Sanal stüdyo teknoloji projede etkin olarak kullanilmaktadir. Ihtiyaç duyulmasi halinde canli yayin yapma imkani mevcuttur. Su ana kadar çesitli etkinlikler Tapduk Emre IHO Televizyonunda canli yayinlanmistir.
Hemserimiz Mustafa Eryigit’in Müdür olarak görev yaptigi Tapduk Emre Imam Hatip Ortaokulunda ülke çapinda ses getiren birçok proje istikrarla uygulanmaya devam ediyor.
ASKIDA EKMEK PROJESI
Ögrencilerde sosyal bilinç olusturmak amaciyla Askida Ekmek Projesini 2 yili askin süredir Tapduk Emre Imam Hatip Ortaokulunda devam etmektedir. Ögrencilerin açin halinden anlamalari insanlara yardimci olmanin ne büyük bir mutluluk kaynagi oldugunu ögrenmeleri amaciyla askida ekmek projesi devam etmektedir. Tapduk Emre Imam Hatip Ortaokulu olarak çevresine duyarli, topluma faydali olmayi amaç edinmis mutlu ve basarili ögrencilerin okudugu bir okul olma gayesiyle çalismaktadir.
SURIYELI BEBEKLERE BEBEK BEZI
Tapduk Emre Imam Hatip Ortaokulu, IHH Insani Yardim Vakfi is birliginde Suriye'deki bebekler için bebek bezi kampanyasi gerçeklestirdi Ögrenciler, veliler, ögretmenler ve okul idaresi el ele vererek çok sayida bebek bezi topladi. Toplanan bebek bezleri ayri ayri tasnif edilerek, IHH Insani Yardim Vakfi yetkililerine teslim edildiInsanlik drami yasanan Suriye'deki bebeklerin ve ailelerinin yüzü bu projeyle güldürüldü.
YETIM KARDES PROJESI
IHH Insani Yardim Vakfi ve Milli Egitim Bakanligi isbirliginde yürütülen Yetim Kardes projesi basladigindan bu yana Okulun yetim kardesleri bulunmaktadir. Toplanan yardimlar yetim kardese ulastirilmaktadir.
ÖDEVLER KONTROL ALTINDA PROJESI
Her sinifta ders ders yapilan kontrolleri ders ögretmenleri incelemekte, sinif rehber ögretmeni sinif görüsmelerinde kontrol etmektedir. Her gün ders bitiminde de dosyalar Okul Idaresine birakilmakta ve burada bir kontrol daha yapilmaktadir. Yapilan kontrollerde ortaya çikan durumlar ögrenci velisinin cep telefonuna sms olarak gönderilmektedir.
ÖGRETEN MERDIVENLER PROJESI
Okul içersindeki merdivenlerde Matematik, Arapça fen bilgisi, sosyal bilgiler, Türkçe ve Ingilizce derslerine iliskin bilgiler yeralmaktadir. Ögrenciler merdivenleri kullanirken bu bilgileri de ögrenme imkani bulmaktadirlar
GURUR ÇAYI PROJESI Her ay okul genelinde yapilan deneme sinavlarinda üstün basari göstererek dereceye giren her sinif seviyesinden seçilen üç ögrenci ve aileleri ile birlikte tüm okul ögretmenlerinin bir araya gelmesi ve basarilarinin takdir edilmesi saglanmaktadir.
Projede deneme sinavlarinda dereceye giren ögrencilerin motivasyonunu artirarak ders çalisma aliskanliklarini pekistirmenin yani sira diger ögrencilerin basarma duygusunu güçlendirmek, rekabet ortami yaratmak ve basarinin hedeflenir hale gelmesini saglamak amaçlanmaktadir.
EDEP KART PROJESI
Ögrencilerin ögretmenlerine ve arkadaslarina selam verme, saygili olma gibi konulardaki isteklerini ve uygulamalarini tesvik etmek, bu çerçevede sevmeyi bilen, saygili ve basarili ögrencilerin sayisini artirmak, kisisel ve çevre temizligine duyarli hale getirmek, ödevlerin eksiksiz yapilmasini saglamak, kitap okuma düzeyinin istenilen seviyeye getirmek, sinifta istenmeyen davranislari önlemek ve derse ilgili olan ögrencileri pekistirerek sürekliligi saglamak amaciyla bu projeye uygulanmaktadir. Çalismada okul idaresi, ögretmenler ve aile gözlemci olarak görev almaktadir. Hafta boyunca ögrencilerin göstermis olduklari olumlu ve olumsuz davranislar gözlenmekte, okul idaresi ve ögretmenler ögrenci hakkindaki bu davranislari olusturulan veri giris sistemine kaydetmektedir. Sinif ögretmenleri kendi siniflarindaki ögrenciler hakkinda girilen davranislari takip edip düzenleyerek ögrencinin hafta boyunca kazandigi ve kaybettigi kart sayisini sisteme nihai olarak kaydetmekte ve ögrencinin sahip oldugu kart sayisi belli olmaktadir. Sene sonunda en yüksek puana ulasan ögrenci bisiklet ile ödüllendirilmektedir.
SESLI KITAP PROJESI
Teknolojideki gelismelerin bireyleri kitap okumaktan alikoymasindan hareketle teknolojiyle kitabi bu projede bulustu. Ayrica dini konularda farkindalik olusturmakta amaçlardan bir digeridir.
Projemiz kapsaminda olusturulan sesli kitap Okul web sitesi www.tapdukemreiho.mebk12.tr’den dinlenebiliyor, Mp3 formatindaki ses dosyasini bilgisayariniza indirebilir. Okula gelenlerin cihazlarina ( bilgisayar, cep telefonu, mp3 player) yükleme yapilmaktadir. Tespit edilen görme engellilere MP3 player hediye edilip içerisine sesli kitabimizi yükleniyor.
15 GÜNDE BIR DENEME SINAVI
Ögrencilerin basarisini artirmak amaciyla Akademik Dersler (Matematik, Türkçe, Ingilizce, Sosyal Bilgileri Fen Blgisi) ve Mesleki dersler ( Kuran-Kerim, Arapça, Hz Muhammedin Hayati, Temel Dini Bilgiler ve DIn Kültürü) deneme sinavini yapiliyor
Ögrenciler 15 günde bir deneme sinavina tabi tutuluyor. Her ayin sonunda akademik derslerden (Matematik, Türkçe, Ingilizce, Sosyal Bilgileri Fen Blgisi), ayin ortasinda ise Mesleki Derslerden ( Kuran-Kerim, Arapça, Hz Muhammedin Hayati, Temel Dini BIlgiler ve Din Kültürü) deneme sinavi yapilmaktadir.
Her ögrencimize ayri sinav sonuç karnesi verilmekte ve ögrenci velisinin cep telefonuna ayrintili sinav sonuç bilgisi gönderilmektedir.
HER AY ÖGRENCILERIN DOGUM GÜNÜ KUTLANIYOR
Okulda ögrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri; arkadaslarini ve ögretmenlerini aileden bir birey olarak görmelerini saglamak amaciyla her ay o ay içerisinde dogan ögrencilerin dogum günü okul ailesi olarak kutlaniyor.
Okul bahçemizde düzenlenen etkinlikte bahçe ögrenciler için hazirlaniyor. Ögrenci annelerimiz tarafindan hazirlanan ikramlar programdan sonra ögrencilere dagitiliyor. Ögretmenler ve dogum günü olan ögrenciler hatira fotografi çekilmesinin ardindan etkinlik sona eriyor.
MISAFIRIM ÖGRETMENIM PROJESI
Okuldaki ögrenciler okul idaresi ve ögretmenler tarafindan evlerinde ziyaret edilmektedir. Ögrencinin basarisini arttimak için yapilmasi gerekenler birlikte kararlastiriliyor. Ögrencilerde ögretmenlerini evlerinde misafir etmenin mutlulugunu yasiyor.
SABAH NAMAZI BULUSMALARI
Ögrencilerin namazi sevdirmek, camilerde biraraya gelmenin önemini kavratmak amaciyla okulda SABAH NAMAZINDA BULUSUYORUZ projesi devam ediyor. Her Cumartesi camide biraraya gelen ögretmen ve ögrenciler namazdan sonra birlikte çorba içerek güne basliyor. Sonrasinda okula gelerek destekleme ve yetistirme kurslarina devam ediyorlar
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284