Karamanoglu Mehmetbey Ilkögretim Okulu’nun Kütüphanesi Hizmete Açildi

Karamanoglu Mehmetbey Ilkögretim Okulu’nda olusturulan kütüphane düzenlenen törenle hizmete girdi.

Karamanoglu Mehmetbey Ilkögretim Okulu’nun Kütüphanesi Hizmete Açildi
Okul Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü 112 Acil Hizmetler çalisanlari tarafindan ortak hazirlanan kütüphanenin açilisina Vali Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Saglik Müdürü Nuriye Ulu, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir ile bazi daire müdürleri, okul yöneticileri ve ögrenciler katildi.
Burada bir konusma yapan Okul Müdürü Muharrem Delen, “Teknolojinin çevremizi kusattigi bu dönemde çocuklarimiz artik arastirma yapmadan bilgiyi bulmakta bir tikla uzun bir romanin kisacik bir özetini bulmaktadir. Ögrencilerimizin arastirmalarini yapacaklari, bos zamanlarini degerlendirecekleri kütüphanemiz onlarin zamani iyi kullanarak dogru düsünmelerine yardimci olacaktir” dedi.
Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu’da, egitimin, bilimin ve sanatin temelinin kitaba dayandigini belirterek, “Gelecekte de dünyaya yön verecek milletler bilgiyi ve teknolojiyi iyi kullanan kendini sürekli yenileyen insan gücüyle bunu basaracaklardir. Türkiye genç insan nüfusunda diger ülkelerden daha avantajli bir konumdadir. Bu nedenle gelecegin Türkiyesi olan gençlerimizin her zaman yanlarinda olmali, iyi yetismis ve donanimli bir millet olma yolunda bugün için üzerimize düseni yerine getirmeliyiz. Okullarinda üzerine düsen toplumsal bir eksiklik olan kitap okuma aliskanligini kazandiracak mekanlar olarak kendilerini degerlendirmeleri, yenilemeleri, ögrencilerinin kitapla barisik olmalari asil amaçlari arasindadir” dedi.
Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’da “Insanlarimiz kitap okuyarak bilgilerini gelistirerek sürekli bilgilerini yenilerek bu imkani bulmuslar. Yine dinimizin ilk emri olarak karsimiza oku ifadesi çikmaktadir. Biz suan Türkiye okuyor, Karaman okuyor kampanyasi çerçevesinde yapilmis bu çalisma hakikaten degerlidir ve çok anlamlidir. Bu manada emegi geçen Saglik Müdürlügü 112 Acil Serviste çalisan arkadaslarimiza ve okul personelimize tesekkür ediyorum” diye konustu.
Vali Süleyman Kahraman’da bir toplumda her insanin belli sorumluluklar tasimasi gerektigini ifade ederek, “Ama bunu sadece kendi alani ile sinirlandirmamali. Iste bugün Il Saglik Müdürlügümüzün bu konuda hepimize örnek olacak bir ise imza attigina sahit oluyoruz. Onlar gece gündüz demeden maddi anlamda insanlarin sagligi ile ugrastiklari gibi, manevi anlamda da insanlarin duygu ve düsünce dünyasina yönelik de hizmet ediyorlar. Iste bu kütüphane bunun en güzel örnegi… Kendilerine en samimi duygularla tesekkür ediyorum. Ben isimi yaparim, gerisine karismam diyenler genellikle hayatta bir iz de birakamazlar. Ama her alanda kendini sorumlu hisseden insanlar, halkin ve Hakk’in katinda bunun karsiligini bulacaklardir.  Okullarimiz elbette ki hayatimizdaki en önemli kurumlardan biri. Okula yapilan, okumaya yapilan her yatirim bunun için büyük önem tasiyor. Milli Egitim Bakanligimizin bir projesi var. Okullar hayat bulsun. Kütüphaneler hayat bulsun. Bugün çocuklarimiz için temin edilen her kitap, onlarin hayatinda ciddi bir karsilik bulacaktir. Okudukça hayati daha iyi kavrayacak, hayati daha iyi kavradikça da daha güzel bir yasam insa edeceklerdir. Bu çalisma herkese örnek olmali. Saglik çalisanlarinin da, çiftçilerimizin de, memurlarimizin da yani herkesin kitapla bir ilgisi olmali. Bu konuda kendini sorumlu hissetmeli. Tabii bu hizmetin karsiliginda ögrencilerimize ve ögretmenlerimize de bir sorumluluk düsüyor. Onlar da bu kitaplari iyi degerlendirmeli. Bu kitaplarin her biri hayatta bir karsilik bulmali. Ayni zamanda bu çalisma bize su açidan da örnek olmali. Nasil saglik müdürlügümüz, egitimi önemsiyorsa; egitim camiamiz da sagligi önemsemeli. Onlar da bu alanda hizmet etmeyi düsünmeli. Bunun yollarini arastirmalilar. Sözlerime son verirken Nuriye Hanim’in sahsinda il Saglik Müdürlügümüze tesekkür ediyor, hepinizi saygi ve sevgi ile selamliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284