Karataş: KMÜ Yaz Bilim Okulları Açacağız

"Birlikte Üretelim, Birlikte Yönetelim" sloganı ile yola çıkan KMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet KARATAŞ, öğretim elemanlarına projelerini anlatmaya devam ediyor.

Karataş: KMÜ Yaz Bilim Okulları Açacağız
Karataş Üniversitelerin önemli işlevlerinden birisinin de toplumu aydınlatma ve halkla bütünleşme olduğunu bu amaçla belirli yaş gruplarındaki çocuklar için yaz bilim okulları açacaklarını söyledi. Bu etkinliklere katılan öğrenciler bilimin, araştırmanın ve tekniğin ilginç ve zevkli yönlerini keşfedecek, diğer yandan da KMÜ’yü tanımış olacak. Karataş “yapılacak pratik uygulamalar ve teknik geziler ile öğrenciler yaz tatillerini değerlendirmiş olacaklar” dedi.
“Çocuk Üniversitesi”
Her yıl açılacak yaz bilim okulları ile öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında ufuklarını genişletmeyi planladıklarını belirten Karataş öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkartacak çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Yaz Bilim Okullarında, temel bilimlere (Biyoloji, Fizik, Kimya, Mühendislik vb.) ilişkin birçok bilimsel konu, eğlenceli bir atmosfer içinde sunulacak. Aynı zamanda, sporun her bir alanında, basketbol, voleybol, futbol, yüzme, yürüyüş vb. kurs ve aktiviteler düzenlenecek. Ayrıca, felsefe, tarih, arkeoloji gibi alanlarda da çocuklar için faaliyetler yapılacak. Aktivitelerde çevrenin ve doğanın algılanmasına yönelik bilgilerin de aktarılacağına vurgu yapan Karataş “Bir anlamda, yaz tatili boyunca çocuk üniversitesi gibi çalışacağız ve bu milletin çocuklarına katkı vermeye çalışacağız. Eğitim sonunda katılımcılara da sertifika vereceğiz.” dedi.
“Halkla Bütünleşeceğiz”
Projelerinin KMÜ ailesi ve kamuoyu ile paylaşmayı istediğini ifade eden Prof. Dr. Karataş KMÜ’yü çalışanlarıyla birlikte projeleri daha verimli bir hale getireceklerini söyledi. Rektör seçilirse KMÜ’yü toplum ile iç içe ve halkın ulaşabildiği bir üniversite yapmak istediğini kaydeden KARATAŞ, "Yönetici olarak da ulaşılabilen, konuşulabilen, konuşulduğunda anlaşılabilen, iş yapabilen, aynı zamanda adalet duygusundan uzaklaşmayan bir yönetici olmaya çalışacağım. Halkın üniversiteye ulaşabilmesi, üniversitenin de halkla kaynaşabilmesi, velhasıl halkla bütünleşmiş bir durum arz etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284