Kardes Okullar Bir Araya Geliyor

Milli Egitim Bakanliginin baslattigi “Kardes Okul” projesi kapsaminda Ilimizdeki okullar bir araya geliyor. Bu okullardan Sosyal Bilimler Lisesi ile Suduragi Karamanbey Ilkögretim Okulu ögrencileri de bulusarak birbirleriyle kaynastilar.

Kardes Okullar Bir Araya Geliyor
Sosyal Bilimler Lisesi’nin düzenledigi programa iki okulun ögrencileri ve ögretmenlerinin yani sira Il Milli Egitim Müdürlügünden Müdür Yardimcilari Hasan Hüseyin Oduncu ve Selmani Karaçam da katildilar.
Samimi bir ortamda gerçeklesen bulusmada Sosyal Bilimler Lisesi Müdiresi Ayse Balci projenin birlik ve beraberlige yaptigi katkiya dikkat çekerek, “Birlik ve beraberligimiz bu bulusmalarla artacaktir. Hepimizin farkli taraflari vardir. Farkliliklarimizi yasatarak kültürel zenginligimizi servete dönüstürebiliriz. Bu tür bulusmalarla sadece tecrübelerimizi degil mutlulugumuzu, dertlerimizi de paylasiyoruz. Umarim bu kardeslik daha da büyüyerek devam eder.” dedi.
Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam da, paylasmanin sadece bir araya gelmek olmadigini belirterek, ”Bu proje ile ülkemizin, sehrimizin çesitli yerlerindeki ögrenciler bir araya geliyor. Bu baglamda Gönül Köprüsü Projesi ile farkli kültürdeki, cografyadaki birçok kardesimiz bir araya gelerek birbirleriyle tanisti, kaynasti. Milli birlik ve beraberligimiz için bunlar son derce önemlidir.” dedi.
Degerlerimizin korunmasi ve gelismesi için bu tür projelerin önemine dikkat çeken Karaçam: “Bizim milli, manevi degerlerimiz vardir. Bunlar bizi birbirimize baglar, bizi ayakta tutar. Bu degerlerimiz zayifladigi zaman toplumda ciddi sorunlar ortaya çikar. Görüyorum ki her bir ögrencimiz kendisine bir kardes, bir dost ögrenci bulmus. Bu tablo bizim milli ve manevi degerlerimizin asla yikilmayacaginin bir resmidir.” diye konustu.
Programda sunulan ikramdan sonra Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileri tarafindan kardes okul ögrencilerine hediyeler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284