Kazımkarabekir'de Gündem Piri Reis

Kâzımkarabekir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlanılan "Kâzımkarabekir Ecdat Işığında Yürüyor" projesi kapsamında Şubat ayında tüm okullarımız, Piri Reis temalı çalışmalar hazırlayarak öğrencilere ecdadını tanıtacaklar.

Kazımkarabekir'de Gündem Piri Reis

Şubat ayında yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, " Kazımkarabekir ilçemizin  önemli değerlerinden biri olan Piri Reis'i evlatlarımıza en güzel şekilde anlatılmasını hedeflediğimiz çalışma şubat ayı boyunca sürecektir.  Karamanlı bir ailenin çocuğu olan Pîri Reis'in ailesi Fatih Sultan Mehmed devrinde padişahın emri ile Karaman'dan İstanbul'a göç ettirilen ailelerdendir. Aile bir süre İstanbul'da yaşamış, sonra Gelibolu'ya göç etmiştir. Türk denizcilik tarihinin önemli isimlerinden olan Piri Reis'in Asıl adı Muhiddin Piri'dir.1465 yılında Gelibolu'da doğmuştur. Pîrî Reis'in babası Karamanlı Hacı Mehmet, amcası ise ünlü denizci Kemal Reis'tir. Öğrencilerimiz bu çalışma memleketimizin önemli bir değeri olan Piri Reis'i detaylı şekilde öğrenecekler.  İlçedeki bütün okullarda panolar, sunumlar, programlar yapılmasının yanı sıra  ay sonunda final programı  ile tüm öğrencilerin Piri Reis'i daha detaylı bir şekilde tanımalarına katkı sunulacaktır.

Ekim ayında Yunus Emre, Kasım Ayında Mustafa Kemal Atatürk, Aralık ayında Mevlana Ocak ayından Kazım Karabekir paşanın işlendiği projede  Şubat ayında Piri Reis, Mart ayında İbn-i Sina, Nisan ayında Fatih Sultan Mehmet ve Mayıs ayında Karamanoğlu Mehmet Bey Türk büyüklerimizle ilgili çalışmalarla devam edecektir. Anne babalardan ricam o ayın ecdat büyüğü ile ilgili evlerinde de konuşsunlar. Çocuklarından ecdat büyüğü ile ilgili öğrendiklerini anlatmasını istesinler. Bütün ilçe ecdat büyüğümüzü en güzel şekilde tanıyarak evlatlarımızın bu büyüklerimizi rol model olmasını birlikte sağlayalım.

Çalışmada görev alan okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, projenin başarılı olmasını temenni ederim" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284