Kısa Film Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Karaman Nişantaşı Koleji işbirliği ile Kazım Karabekir Paşa anısına düzenlenen ‘Yetim Olmak’ konulu 2. Kısa Film Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Kısa Film Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

KMÜ’nün 14. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında gerçekleştirilen ödül törenine Rektör Prof. Dr. Namık Ak ve eşi Mürşide Ak, Karaman Nişantaşı Koleji Yöneticisi Şenol Erkan, üniversite personeli ve davetliler katıldı.

"Toplumsal meseleleri sanat yoluyla ele almak istedik"

Törenin açılış konuşmasını yapan Karaman Nişantaşı Koleji Yöneticisi Şenol Erkan, "Kazım Karabekir Paşa anısına geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmamızın sonuçları uzun süre önce belli oldu ancak salgın nedeniyle ödül törenimizi geç yapmak zorunda kaldık. Kısa film yarışmamızda toplumsal meseleleri sanat yoluyla ele alma ve görünür kılma hedefiyle yola çıktık. Bu yıl toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla 'yetim olmak' konusu seçildi. Bugün dünya üzerinde yaklaşık 150-200 milyon arasında yetim yaşıyor. Yetimlerin çoğunluğu üçüncü dünya devletlerinde sosyal destek alamadan hayatta kalmaya çalışıyor. Savaş, afet ve krizlerin yetim bıraktığı çocukların bir çoğu sevgisiz ve ilgisiz büyüyor. Bizler de Peygamber Efendimizin 'yetimlere merhamet et, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir' diyerek emanet ettiği yetim çocuklarımızın temel ihtiyaçlarına kavuşmaları için çabalamalıyız. Yetim çocukları güvenle ve umutla büyütmek, bu farkındalığı tüm topluma yaymak en büyük görevimizdir. Yarışmaya katılan eserler bizlerde derin izler bıraktı. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm arkadaşları en içten dileklerimle tebrik ediyorum." dedi.

Rektör Namık Ak ise "Yetim olmak konulu kısa film yarışmamızı üniversitemizin 14. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programına dahil ettiğimiz için çok mutluyum. Kısa zamanda büyük işler başarmış olmak ise bizleri ayrıca memnun ediyor. Allah Resulü de yetimdi; öksüz ve yetim olmak çok önemli bir konu. Yunus Emre gibi büyük insanlar da yetim büyüdüler." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye genelinde üniversitelerin önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin katıldığı 2. Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmler izlendi.

'Vaveyla' konulu film ile Ömer Ali Dişbudak birinci, 'Uzaklar, Keşkeler ve Ömer' konulu film ile Yusuf Sacit Yavuz ikinci, 'Göçük' isimli film ile Halil Çoban üçüncü, 'Cennetten Kovulanlar' konulu kısa film ile de Yunus Tüzen dördüncü oldu.

Kısa filmlerin izlenmesi ve ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284