Kitap Hayattir Projesi Hayata Geçirildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanliginca Türkiye genelinde baslatilan “Kitap Hayattir” projesi Karaman’da Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügünce hayata geçirildi.

Kitap Hayattir Projesi Hayata Geçirildi

Il Müdürlügü bünyesindeki kuruluslarda korunma ve bakim altinda bulunan her yastaki çocuklarin katilimi ile Sevgi Evleri ve kiz yetistirme yurdu bahçesinde sair-yazar Murat Soyak’in kitaplarini imzalamasi ve kitap üzerine söylesisiyle program gerçeklestirildi.

 “Kitap Hayattir” slogani ile kitap okumayi, incelemeyi degerlendirmeyi içeren en az 45 dakikalik bir günlük yasam etkinligi planladiklarini dile getiren Il Müdürü Hasan Erkan sözlerine söyle devam etti: “Çocuklarimizin isteklerini artirarak, bilgi ve kültür düzeylerinin gelisimini olumlu yönde etkilemesi anlaminda kitap okumak çok önemlidir. Bizde Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü olarak çocuklara kitap okumayi zorla degil de, sevdirilerek ve severek okumalari hususunda elimizden geleni yapacagiz. Bu baglamda bizlerden desteklerini esirgemeyen sair-yazar Murat Soyak beyefendiye saygilarimi sunuyorum” dedi.
Kitap sevgisi ve okuma bilinci üzerine yaptigi konusmada Murat Soyak’da “Zamaninda baslamak güzel. Kisinin kendisini tanima, bilme süreci olarak o ilk gençlik günleri kiymetli bir çagdir. Bu asamada “kendini bil” düsturunu hatirlamak gerek. Evet, bunu saglayacak olan öncelikle esasli okumalardir. Doguyu ve batiyi kitaplarin aydinliginda derinligine okumak, gelecek için büyük kazanim saglar. Yazarlarin eserlerini bir külliyat kapsaminda okumak gerek. Okumalar sonrasinda bir güzellik, iyilik sökün edecektir. Öncelikle okuma çabasini sürekli kilmak gerekiyor. Okuduklarimizin etkisi ile yeni kapilar açilacaktir. Okumak eylemi, hayati anlamli kilmak içindir. Bu asamada daha çok okumak üzerinde durmak gerek. Bir de dogru insanlari seçmek önemli.”
Etkinlik içinde çocuklar ve gençler okumak-yazmak konulu sorular yönelttiler. Soru-cevap esliginde gelisen sohbet sonrasinda sair-yazar Murat Soyak, kitaplarini imzaladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284