KMÜ 2. Uluslararasi Türkçe Konusan Ögrenciler Kongresine Hazirlaniyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafindan düzenlenen “2. Uluslararasi Türkçe Konusan Ögrenciler Kongresi” 10-12 Mayis 2013 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

KMÜ 2. Uluslararasi Türkçe Konusan Ögrenciler Kongresine Hazirlaniyor

Kongrenin hazirliklarini sürdüren üniversite, kongre öncesi toplanti düzenledi. KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya üniversitenin akademik ve idari personeli katildi.
Prof. Dr. Kemal Esengün yaptigi konusmada, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak kurulduklari günden bu yana alti adet kongre düzenlediklerini söyleyerek, bu kongrelerde büyük tecrübe kazandiklarini belirtti. Prof. Dr. Esengün uluslararasi düzeyde yapacaklari bu kongrenin ikincisine hazirlanmaktan mutluluk duyduklarini ifade ederek, “Geçmis yillarda edindigimiz birikimlerin destegi ve tüm personelimizin özverili çalismalari sayesinde kongreyi basariyla tamamlayacagimiza inaniyorum. Ülkemizin, Karaman’in ve üniversitemizin tanitimi açisindan bu organizasyonun çok önemli oldugunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.
Toplantida ele alinan önemli satir baslari ise söyle: Kongreye gelen davetlileri karsilamak üzere Karaman otogarinda üniversiteden iki görevlinin bulunacagi bir karsilama masasi olusturulacak. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögrencileri ile misafir ögrenciler arasinda “kardes ögrenci” uygulamasi yapilacak. Farkli ülkelerden gelecek “kardesleri” ile birebir ilgilenecek olan KMÜ’lü ögrenciler, kongre süresince Türkiye, Karaman ve Türkçe ile ilgili bilgi aktarimi yapacak ve Türk kültürünü tanitacaklar. Kongre kapsamindaki oturumlar üniversitenin yeni sosyal tesislerinin konferans salonlarinda gerçeklestirilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284