KMÜ Bahar Şenlikleri Sona Erdi

Kuruluşunun 15’inci yılını Bahar Şenlikleri ve mezuniyet törenleri ile kutlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde bahar şenlikleri sona erdi.

KMÜ Bahar Şenlikleri Sona Erdi

Bahar şenliklerinin son gününde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, üniversite tanıtım filminin izlenmesi ve açış konuşmaları ile devam etti.

"Her biriniz, sağlık hizmetlerinin birer üyesi olacaksınız"

Törende konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Yıldız, sağlık camiasına yeni neferler kazandırmanın haklı gururu içerisinde olduklarını belirterek, "Üniversite her ne kadar eğitim-öğretimin son basamağı gibi görünse de, öğrenmenin hayat boyu devam eden dinamik bir süreç olduğunun farkındasınız. Düşe kalka yürüdüğünüz bu yolculukta, burada yaşadığınız deneyim ve birikimlerinizi, anılarınızı da yaşadığınız coğrafyaya götüreceksiniz. Sahip olduğunuz diploma ile kiminiz hastalarınızın yaşadığı ağrıya derman olacak, kiminiz hayata tutunmanın ilk adımı olan temel yaşam desteğini vermenin hazzını yaşayacak. En önemlisi de bugün her biriniz, bu büyük camianın, sağlık hizmetlerinin birer üyesi olacaksınız." dedi.

"Bu meslek, yaptığı hizmetin karşılığını anında göreceğiniz, en güzel ve en kutsal meslektir"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş, sağlık ordusunun yeni erlerine seslenerek, "Sağlık ordusu; profesöründen, pratisyen doktorundan hemşiresinden, fizyoterapistinden, engelli ve yaşlı bakımından, diyaliz elemanından, kapıdaki personeline kadar bir bütündür. Bu meslek, yaptığı hizmetin karşılığını anında göreceğiniz, en güzel ve en kutsal meslektir. Yavrularımız böyle güzel bir mesleğin sahibi oldular. Onları gönülden tebrik ediyorum. Tıp mesleği bilgi sahibi olmayı, sürekli okumayı, insanlara şefkatli ve güler yüzlü hizmet etmenizi bekliyor. Bu yolda çok gayretli olacak ve çok çalışacaksınız. Bugünkü diploma törenimiz öğrencilerimize, annelere, babalara, öğretim üyelerine ve tüm hastalarımıza, vatana ve millete hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Yüksekokul birincisi Hatice Nur Baş'ın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından yüksekokulda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin ailelerine diplomalarının verilmesi, halk oyunları gösterisi ve mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam etti. Mezun olan öğrencilerin mezuniyet andını okumalarının ardından öğrenciler keplerini havaya fırlattılar ve mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

Bahar Şenlikleri Sona Erdi

30 Mayıs - 03 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirildi. Görkemli bir açılışla başlayan şenliklerde 5 gün boyunca mezuniyet törenleri, yarışma, gösteri, sportif faaliyetler, defile, üniversitenin farklı akademik birimleri tarafından düzenlenen sergiler ve tiyatrolar ile öğrenciler keyifli bir zaman dilimi geçirdiler. Bunların yanı sıra Mavi Gri, Nigar Muharrem ve Sancak başta olmak üzere popüler sanatçı ve grupların gerçekleştirdikleri konserlerle de öğrenciler doyasıya eğlendi.

Bahar şenlikleri, MC orkestrası tarafından düzenlenen konserle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284