KMÜ, Bes Üniversiteyle Daha Mevlana Anlasmasi Yapti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Avrupa ve Asya’daki bes farkli üniversiteyle daha degisim anlasmasi imzaladi. Mevlana Degisim Programi kapsaminda KMÜ ile Kirgizistan’in Kirgiz-Türk Manas Üniversitesi ve Kirgiz Ekonomi Üniversitesi, Ukrayna’nin Oles Honchar Dnipropetrovsk Devlet Üniversitesi, Makedonya’nin Uluslararasi Balkan Üniversitesi ve Sirbistan’in Niš Üniversitesi arasinda protokol gerçeklestirildi.

KMÜ, Bes Üniversiteyle Daha Mevlana Anlasmasi Yapti

Mevlana Degisim Programi Protokolü çerçevesinde KMÜ ve Kirgiz-Türk Manas Üniversitesinden karsilikli 22 akademisyen ve 48 ögrenci, KMÜ ve Kirgiz Ekonomi Üniversitesinden karsilikli 10 akademisyen ve 25 ögrenci, KMÜ ve Oles Honchar Dnipropetrovsk Devlet Üniversitesinden karsilikli 10 akademisyen ve 10 ögrenci, KMÜ ve Uluslararasi Balkan Üniversitesinden karsilikli 4 akademisyen ve 5 ögrenci, son olarak KMÜ ve Niš Üniversitesinden karsilikli 4 akademisyen ve 5 ögrenci egitim-ögretim hareketliligine katilacaklar. Akademisyenler, anlasmali üniversitede 1-3 hafta, ögrenciler ise 5 aylik süreyle bulunacaklar. Protokol, 2015-2019 yillari arasinda geçerli olacak.
KMÜ, Mevlana Degisim Programi kapsaminda daha önce Rusya’nin Saint Petersburg Devlet Üniversitesi ile protokol imzalamisti. Böylece KMÜ’nün Mevlana Degisim Programi Protokolü imzaladigi üniversite sayisi 6’ya yükselmis oldu. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284