KMÜ Besyo Mezuniyet Töreni

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) 13’üncü mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

 KMÜ Besyo Mezuniyet Töreni

 Törene KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu akademik ve idari personeli, üniversite çalisanlari, ögrenciler ve veliler katildi.
Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi bölümünde ögrenim gören 32 ögrencinin mezuniyet heyecani yasadigi tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.
Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar, törende yaptigi konusmada 13’üncü kez bu heyecani yasadiklarini ve bugün mezun olan ögrencilerle birlikte toplam mezun sayilarinin 574’e ulastigini ifade etti. Olimpiyatlar, Kirkpinar gibi pek çok organizasyonda dereceler aldiklarini dile getiren Akpinar, mezunlarinin devlette yerlesme oranlarinin da oldukça yüksek oldugunu söyledi.
Ögrencilere yeni baslayacaklari hayata dair önerilerde bulunan Akpinar, “Basari için ömrünün belirli bir dönemini bedel olarak ödemeyenler, ömrünün tamamini bedel olarak ödemek zorunda kalirlar.” dedi.
Törende dört yillik egitimini üç yilda tamamlayan Veysel Dagdelen ile okulu birincilikle bitiren Mehmet Sükrü Savas, ikincilikle bitiren Hatice Çinar ve üçüncülükle bitiren Yasin Alagöz’e protokol üyeleri tarafindan diploma ve ödülleri verildi.
Okul birincisi Mehmet Sükrü Savas yaptigi konusmada “Bugün bizler için bayram günü gibi. Yarin gerçek hayat bizi karsilayacak. Burada çok sey ögrendik. Basarisizlik olasiligi korkutmuyor bizleri. Çünkü asla vazgeçmemenin ne demek oldugunu artik biliyoruz. Bu günden sonra kazandigimiz yeni unvan bize daha çok sorumluluk yükleyecek. Tüm arkadaslarima, ögretim elemanlari ve aileme tesekkür ediyorum.” dedi.
Mehmet Sükrü Savas’in mezuniyet kütügüne ismini çakmasinin ardindan tüm ögrenciler teker teker sahneye davet edilerek diplomalari verildi. Mezunlarin hep birlikte kep atmasiyla tören sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284